Ingredienser
4 Personer
Marineret kylling
- 500 g kyllingebryst uden skind og ben
- 4 spsk. limesaft
- 2 spsk. revet ingefær
- 1 dl yoghurt
- 1 ½ tsk. paprika
- 1 ½ tsk. stødt spidskommen
- 1 ½ tsk. stødt koriander
- 1 tsk. garam masala (krydderi)
- ½ tsk. tandoori-masala (krydderi)
Sauce
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. frisk ingefær
- 4 store tomater
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. chilipulver
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 3 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. limesaft
- 1 dl madfløde 8%
- evt. lidt vand
Topping
- 1 rød peberfrugt
- ½ bundt forårsløg
- 1 håndfuld frisk koriander
Tilbehør
- 4 dl rå fuldkornsbasmatiris
- 200 g optøede ærter
Del og print opskriften
Tilberedning
Marineret kylling
Skær hvert kyllingebryst i 3 stykker eller mindre mundrette stykker. Vend kylling i limesaft og lad den trække ca. 10 minutter.
Riv ingefær fint og bland det med yoghurt og krydderier til en marinade. Vend kyllingen i marinaden. Jo længere den får lov til at trække, des bedre bliver smagen.
Læg kyllingen med marinade i et ovnfast fad. Steg kyllingen ved 200 grader i 15 minutter. Vend kyllingestykkerne om og steg yderligere 15 minutter.
Sauce
Pil løg og hvidløg og hak dem. Skræl og riv ingefær. Skær tomaterne i små tern.
Varm olien i en gryde og steg løg, hvidløg, tomater, ingefær, krydderier og limesaft til løgene er gyldne. Tilsæt fløde og kog op. Blend saucen. Spæd eventuelt saucen med lidt vand. Vend kyllingen i saucen og lad retten simre ca. 10 minutter.
Topping
Hak peberfrugt, forårsløg og koriander. Bland dem sammen og drys over butter chicken ved servering.
Tilbehør
Servér butter chicken med kogte fuldkornsris vendt med ærter.
Frugt og grønt*
Ca. 250 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2700 KJKulhydrat
89 gFedt
16 gHeraf mættet fedt
4 g* pr. person, medmindre andet er angivet