Forside > Sundhed > Opskrifter > Buddha bowl med fuldkornsris og dampet laks
Aftensmad Hjerteliv 2023 2

Buddha bowl med fuldkornsris og dampet laks

Forførende og farverig bowl med de fem grundsmage frister både smagsløg og øjnene, der ser. Når samme ret indeholder både surt, sødt, salt, bittert og umami, bliver du mæt og tilfreds på den gode smag. Har du mod på en større smagsmæssig udfordring, kan du tilsætte ekstra umami via frisk tangsalat.

Syltede rødløg

Pil løget og skær i tynde både. Kom eddike og sukker i en lille gryde med peberkorn og laurbærblade og kog op, til sukkeret er opløst. Tilsæt løg, og tag gryden af varmen. Lad løgene afkøle i lagen.

Buddha bowl

Skyl risene og kog som angivet på emballagen. Afdryp risene og afkøl. Fjern de yderste blade af kålen, og snit den fint. Drys med salt og sukker, og kram den godt. Bælg ærterne. Skær agurk i små tern. Knæk den nederste træede ende af asparges og damp i 2 min. Afdryp og skær asparges i mindre stykker på skrå. Skyl og nip jordbærrene. Halvér dem evt. Rist sesam på en tør pande, til det tager farve. Dampet laks Kom laksen på en pande uden fedtstof, og hæld vand på, til det dækker 1 cm af laksen i højden. Tilsæt citronsaft, læg låg på panden, og tænd for blusset. Damp laksen i ca. 5 min., til den deler sig i flager, når du trykker let på den med en finger. Tag laksen af panden, og lad den afdryppe, inden den findeles.

Servering

Fordel ris, kål, ærter, agurk, asparges og jordbær i 4 skåle sammen med laks og syltede rødløg. Dryp olivenolie over, og drys med ristet sesam.

Ingredienser

2 Personer

Syltede rødløg

  • 1 rødløg
  • ½ dl vineddike
  • 40 g sukker
  • 5 peberkorn
  • 1 laurbærblad

Buddha bowl

  • 100 g sorte fuldkornsris
  • ½ spidskål uden stok
  • En knivspids salt
  • ¼ tsk. sukker
  • 200 g ærter i bælg (ca. 100 g bælgede)
  • ½ agurk
  • 8 grønne asparges
  • 200 g jordbær
  • 1 tsk. ristet sesam
  • 1 spsk. olivenolie

Dampet laks

  • 200 g laks
  • 1 citron

Del og print opskriften

Frugt og grønt*

Ca. 450 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2700 KJ
(650 kcal)

Kulhydrat

75 g

Protein

34 g

Fedt

19 g

Heraf mættet fedt

3 g

* pr. person, medmindre andet er angivet