Ingredienser
4 Personer
Blomkålspizza
- 1 blomkålshoved ca. 700 g
- 3 æg
- 4 spsk. Husk (fiber af loppefrøskaller)
- 6 spsk. hvid fuldkornshvedemel
- 2 tsk. stødt oregano
- 1 tsk. flagesalt
Fyld
- 4 små kartofler, 150 g
- 1 løg
- 4 kviste frisk rosmarin
- 100 g reven ost 20+
- 2 spsk. olivenolie
Del og print opskriften
Tilberedning
Del blomkål i buketter, og kom dem i en blender. Kør til en blomkålscouscous-lignende konsistens.
Rør blomkål med æg, fiber Husk, hvid fuldkornshvedemel, oregano og salt sammen til en grov dej. Lad den stå og hvile ca. 20 min.
Del den i to dele, og pres dejen ud på to bageplader til 2 runde tynde pizzabunde. Ca. 30 cm diameter. Du skal bruge håndfladerne, for at bundene bliver fine. Bag dem ved 225 grader varmluft i 15 min., til de er fine gyldne i overfladen.
Skur kartofler, og skær dem i tynde skiver. Skær løget i tynde skiver. Fordel osten på bunden af pizzaerne. Top med taglagte kartofler og løg og drys med rosmarin. Dryp olien over og bag færdige i ovnen i 10 min. Læg den over på en bagerist, så den ikke bliver blød.
Frugt og grønt*
Ca. 190 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
1350 KJKulhydrat
21 gProtein
17 gFedt
16 gHeraf mættet fedt
4 g* pr. person, medmindre andet er angivet