Ingredienser
4 Personer
Del og print opskriften
Tilberedning
Blomkålsgratin
Skær blomkålen i store buketter, og lad endelig stokken sidde på. Kom blomkålen i engryde, drys med salt og kom vand i bunden. Lad kålen koge under låg i 4 minutter. Tag blomkålen op af vandet, og lad den dryppe af i en sigte. Smør et ovnfast fad med olie, og drys det med rasp. Pisk mel og mælken sammen, og pisk kogevandet fra blomkålen i. Kog saucen godt igennem under piskning, og lad den koge i 4-5 minutter, til den er tyk og glat. Spæd eventuelt med lidt ekstra mælk, hvis saucen er så tyk, at den er svær at piske med piskeriset. Tilsæt peber og fintrevet muskatnød. Del æggene, og pisk hviderne stive. Rør æggeblommerne i saucen, og vend derefter hviderne forsigtigt i. Læg blomkålen i fadet, og fordel dejen henover. Drys gratinen med rasp, og bag den i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter, eller indtil den er gennembagt og sprød gylden på toppen.
Blomkålssalat
Skær blomkål, gulerod og radiser i tynde skiver. Snit purløget fint. Rør olie og citronsaftsammen, og vend grønsager og purløg i dressingen. Smag salaten til med salt og peber.
Servér blomkålsgratinen med salat, brød og sennep.
Frugt og grønt*
Ca. 300 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2300 KJKulhydrat
80 gFedt
18 gHeraf mættet fedt
3 g* pr. person, medmindre andet er angivet