Ingredienser
4 Personer
Avocadosalat med sprød kål og chili
- 1 stort spidskål, 800 g
- ½ tsk. sukker
- ½ tsk. salt
- 200 g edamamebønner
- 1 dåse sorte bønner, 240 g
- 1 grøn chili
- 1 bundt purløg
- Peber
- 2 avocadoer
- Saft af ½ citron
- Saft af 1 lime
Del og print opskriften
Tilberedning
Halver kålen, fjern stokken, og snit kålen fint, fx på et mandolinjern. Drys kålen med sukker og salt og kram den godt.
Hæld kogende vand over edamamebønnerne og afdryp. Skyl de sorte bønner godt og afdryp. Vend spidskål med edamamebønner og sorte bønner. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Hak purløg og vend i salaten sammen med chili og pres limesaft over. Smag salaten til med peber.
Halvér avocadoerne, fjern stenene, og skær avocado i tynde skiver. Dryp med citronsaft. Top salaten med avocadoer.
Tip! Salaten kan også serveres til frokost på et stykke rugbrød og med pocheret æg.
Frugt og grønt*
Ca. 250 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
1100 KJ
(250 kcal)
Kulhydrat
29 gProtein
13 gFedt
8 gHeraf mættet fedt
2 g* pr. person, medmindre andet er angivet