Forside > Sundhed > Opskrifter > Æggekage med laks og sommergrønt
Aftensmad

Æggekage med laks og sommergrønt

Ingredienser

4 Personer

Æggekage

  • 1 løg
  • ½ spidskål
  • 100 g frisk spinat
  • 300 g kogte kartofler
  • 200 g laks uden skind og ben
  • ½ spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g friskbælgede ærter
  • 4 æg
  • 1 tsk. salt
  • peber

Tilbehør

  • 1 lille bundt purløg
  • 4 tykke skiver fuldkornsrugbrød

Del og print opskriften

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 grader.

Hak løget. Fjern stok og de yderste blade af kålen, og snit den fint. Skyl spinaten, og slyng den tør. Skær kartoflerne i skiver. Skær laks i mindre stykker.

Varm olien på en pande, som tåler at komme i ovnen. Svits løg, presset hvidløg, kål og kartofler i ca. 5 minutter under forsigtig omrøring. Tilsæt spinat og ærter, og lad spinaten falde sammen. Tag panden af varmen, og tilsæt laksestykkerne.

Pisk æggene sammen, og hæld massen på panden. Vend forsigtigt rundt og krydr med salt og peber. Stil panden i den varme ovn, og bag æggekagen i ca. 25 minutter, til den er fast i konsistensen.

Servér med drys af purløg og rugbrød.



Frugt og grønt*

Ca. 160 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

1900 KJ
(450 kcal)

Kulhydrat

59 g

Fedt

15 g

Heraf mættet fedt

3.5 g

* pr. person, medmindre andet er angivet