Myslibarer med tørret frugt og cornflakes

Tilberedning 20 stk. MyslibarerSkær abrikoserne i små tern. Blend rugbrød og figner sammen i en foodprocessor eller minihakker. Kom blandingen i en skål, tilsæt abrikoser og de øvrige ingredienser, og ælt det hele grundigt sammen. Bred massen ud til på en bageplade med bagepapir til en firkant, ca. 25×25 cm. Kom lidt vand på hænderne […]

Myslibarer med peanutbutter og blandede nødder

Tilberedning Ca. 18 stk. Tænd ovnen på 160 grader. Hak nødderne. Skær abrikoser og figner i meget små stykker. Kom sukker, sirup og peanutbutter i en lille gryde og kog op ved svag varme. Tilsæt havregryn, nødder, kerner og tørret frugt. Tag gryden af varmen og rør godt rundt. Fordel massen i en lille ildfast […]

Myntecocktail

Tilberedning Kom sukker og vand i en gryde, og kog op til sukkeret er opløst. Afkølsukkerlagen. Skær agurk i fine strimler, og fordel dem i to glas sammen med isterninger. Kom sukkerlage og citronsaft i en shaker, og ryst. Fordel i glassene med masser af frisk mynte, og spæd til med dansk vand. Servér straks.

Muffins med banan og chokolade

Ingredienser 4 Personer 3 æg 225 g sukker 3 bananer á 300 g 1 spsk. citronsaft 150 g mørk chokolade 225 g hvedemel 2 tsk. bagepulver 3 spsk. smagsneutral olie, fx vindruekerneolie Tilberedning Pisk æggene hvide og skummende med sukkeret. Blend bananerne med citronsaften og vend dem i æggeskummet med en dejskraber. Hak chokoladen og […]

Mini daddelscones med chiafrø

Ingredienser 4 Personer 140 g hvedemel 100 g sigtet speltmel eller sigtemel 1 tsk. bagepulver 1 spsk. sukker ½ tsk. fint salt 1 spsk. chiafrø 40 g dadler uden sten 1 dl fløde 9% ½ dl kærnemælk (cirka) 1 æg til pensling Tilberedning 10 små scones Kom de to slags mel i en skål sammen […]

Daddelkugler med marcipan

Ingredienser 10 Personer 200 g dadler uden sten 2 spsk. nøddeolie 50 g marcipan 25 g kakaopulver 1 spsk. chiafrø 50 g appelsinmarmelade 100 g havregryn vand evt. romessens 50 g havregryn til at trille kuglerne i Del og print opskriften <!– Del –> Print Tilberedning Ca. 40 stk. (4 stk. pr. person) Kom dadler […]

Daddel-havregrynssnitter

Tilberedning 20 stykker DaddelfyldBlend dadlerne i en minihakker eller foodprocessor eller hak dem fint. Bland dem med appelsinsaft og kardemomme. HavregrynsdejHak mandlerne groft, og bland dem med havregrynene. Kom farin, olie og honning i en kasserolle, og lun det hele ved middel varme under omrøring, til det er tyktflydende og sammenhængende. Kom massen i en […]

Crudité med tuncreme og sprøde chips

Ingredienser 4 Personer Sprøde chips 200 g rugbrød 2 spsk. olivenolie 1 tsk. flagesalt Crudité 1 agurk 1 bundt blegselleri 250 g grønne asparges 100 g snackgulerødder 1 bundt radiser Tuncreme 1 lille rødløg 1 dåse tun i vand 1 dl cremefraiche, 9 % fedt 1 lille bundt krydderurter fx dild, purløg, kørvel, basilikum 1 […]

Crudité med edamamecreme

Tilberedning EdamamecremeKom edamame bønner, presset hvidløg, olivenolie og skyr i en blender og kør til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. TilbehørRist pitabrødet og skær i kvarte. Skræl grøntsagerne og skær i stave. Server edamamecreme med ristet pitabrød og sprøde grøntsagsstænger.

Broccoliboller

Ingredienser 4 Personer 10 boller 1 lille broccolihoved, 400 g 2 dl kogende vand 2 dl yoghurt naturel 0,1 % 50 g gær 50 g solsikkefrø 2 tsk. salt 100 g havregryn Ca. 400 g hvid fuldkornshvedemel ½ dl mini- eller skummetmælk til pensling Tilberedning Del broccoli i buketter, og damp dem i vandet i […]