Opskrifter

Få en masse gode opskrifter og inspiration til at leve hjertesundt allerede fra i dag.

Sådan får du mere smag i hjertekosten med de fem grundsmage

Maden skal have masser af smag, for at tilfredsstille og mætte lystcenteret i hjernen. Det handler om madglæde og nydelse. Og om at blive mæt at smag fremfor af mængde. Med de fem grundsmage kan du skære ned på salt, sukker og fedt i kosten – og samtidig opleve mere madglæde. Hjerteforeningens diætist og livsstilsekspert, Lotte Juul, guider dig til, hvordan du får mere smag i din kost.

14 skarpe om fiskeolie

Hvad er op og ned i den aktuelle viden om fiskeolie som kosttilskud? Christian Bork ph.d. og læge ved Kardiologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital forsker inden for omega-3 fedtsyrer og hjerte-kar-sygdom. Vi har bedt ham svare på de hyppigste spørgsmål om fiskeolie. 

Kostråd

Sund mad er ifølge forskningen vigtig for dit hjerte og modvirker forhøjet kolesteroltal, forhøjet blodtryk og udvikling af hjertesygdom. Få vores bedste kostråd her.