Krydderkage med sukat, pomerans og appelsin

Tilberedning 14 personer (60 gram pr. person) Hak de tørrede frugter fint, og læg dem i en skål. Hæld rom over, og lad frugterne trække minimum 1 time – gerne længere tid. Tænd oven på 160 grader. Hak nødderne fint. Bland fuldkornshvedemel med bagepulver og krydderier. Rør brun farin og æg sammen og tilsæt der­næst […]

Kransekagestykker

Ingredienser 4 Personer Kransekagestykker 200 g marcipan 75 g sukker ½ æggehvide lidt flormelis til udrulning Glasur 50 g flormelis 2 tsk. pasteuriserede æggehvider (cirka) Tilberedning 24 stk. KransekagestykkerTænd ovnen på 200 grader. Del marcipanen i mindre stykker og ælt den sammen med sukker og æggehvide. Rul massen ud til en pølse og del den […]

Katrineblommekage

Ingredienser 4 Personer Letsyltede blommer 500 g blommer 3 dl vand Dej 1 vaniljestang 3 æg 150 g sukker ½ l letmælk Drys 2 tsk. stødt kanel 1 spsk. sukker 75 g smuttede mandler Tilberedning Let syltede blommerHalvér blommerne, og fjern stenene. Kog vandet op med sukker, og lad blommerne koge sagte, til de er […]

Jordbærmousse med jordbærsauce

Ingredienser 4 Personer 3 blade blade husblas 500 g jordbær 1 stang vanilje 100 g formelis 1½ dl skyr eller fromage frais 3 pasteuriserede æggehvider Pynt 25 g mandelflager 100 g jordbær til pynt Tilberedning Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Skyl jordbærrene og fjern stilkene. Skrab vaniljekornene ud af […]

Jordbærlagkage med flødeostecreme

Tilberedning 10 stykker LagkagebundePisk æggene hvide og skummende med sukker og vand. Vend melet i, og kom dejen i en springform på 22 cm i diameter. Drys mandelflager på toppen. Bag kagen ved 180 grader nederst i ovnen i 20-25 minutter, til kagen er fast og elastisk, når du trykker den på midten. Tag kagen […]

Honningristet ananas med vaniljeskyr og nødder

Tilberedning Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukkeret. Rør vaniljesukkeret godt sammen med skyren. Rist hasselnødderne 3-5 minutter på en tør pande. Gnid hinderne af dem, og hak dem groft. Skær skrællen af ananassen, og skær frugtkødet i både eller skiver uden stok. Smelt honningen på en pande, og steg ananasstykkerne […]

Squashkage med flødeostglasur

Ingredienser 4 Personer 3 æg 225 g brun farin ½ dl oliemargarine ½ dl letmælk 225 g hvedemel 2 tsk. bagepulver 2 tsk. kanel 300 g groftrevet squash 75 g rosiner Pynt 125 g flødeost 6 % 50 g flormelis Tilberedning Pisk æg og brun farin skummende. Rør oliemargarine og mælk i. Bland mel med […]

Råsyltede blommer

Ingredienser 4 Personer 1 kg faste blommer, blå eller røde ½ stilk citrongræs 20 g ingefær 400 g Muscovado sukker eller mørk farin 250 g sukker 1 tsk. atamonpulver 1 dl lime- eller citronsaft Tilberedning Skyl blommerne, flæk dem og fjern stenene. Hak citrongræs og ingefær meget fint. Bland de to slags sukker med Atamonpulver […]

Rabarbertrifli med vaniljeskyrcreme og havregrynscrunch

Tilberedning RabarberSkær rabarberne i små stykker på ca. 1 cm. Kom rabarber og sukker i en lille gryde, og kog det til en kompot ved svag varme i ca. 10 minutter. Smag kompotten til med ingefær. Afkøl rabarberne. HavregrynscrunchSmelt honningen ved svag varme på en pande. Tilsæt havregryn og rist dem, til de er gyldne […]

Rabarbersnegle med romglasur

Tilberedning 12 stk. RabarberkompotKom rabarber i en gryde med det vand, som hænger ved, efter de er skyllet. Tilsæt sukker, vaniljekorn og stang og kog ved svag varme i ca. 10 minutter. Tag vaniljestangen op, afkøl kompotten og blend den. GærdejLun mælken og hæld den i en skål. Opløs gæren i mælken og tilsæt olie, […]