Tanken med LCHF (Low Carb High Fat) er at tvinge kroppen over mod fedtforbrænding ved at nedsætte indtaget af kulhydrat. LCHF går stik mod anbefalingen for hjertesund mad. Kuren har et højt indhold af det usunde mættede fedt, som får kolesterol til at stige og øger risikoen for hjertekarsygdom.

Endvidere har diæten et lavt indhold af kulhydrater, herunder fuldkorn, der beskytter hjertet. I kuren betragtes kulhydrater som fedende, men i virkeligheden er det omvendt. Et gram fedt feder mere end et gram kulhydrat. 

Diæten er baseret på kød, bacon, fløde og mættet fedt fra dyreriget helt modsat hjertekosten. Den hjertesunde kost er baseret på plantefedtstoffer, som er en hjørnesten i hjertekosten sammen med fuldkorn, frugt, grønt og fisk. Det lave indhold af kulhydrat er ikke gavnligt, når der er tale om de grove kulhydrater. Fuldkorn er vigtig og har gavnlig effekt på sænkning af LDL-kolesterol. 

Diæten LCHF kan ikke anbefales til hjertepatienter.

Få inspiration og gode råd