Sundheden er i top, og så mætter de rigtig godt. Find inspiration til lækre retter med bælgfrugter her.

Har du spørgsmål til artiklen, er du altid velkommen til at skrive os en mail (klik her).

100 g bælgfrugter om dagen – sådan lyder et af de nye officielle kostråd.

Bælgfrugter er kikærter, bønner og linser. De er planterigets proteiner og skal erstatte en del af det kød, vi spiser i dag.

I mange retter kan bælgfrugter faktisk erstatte kødet helt.

Klimaaftrykket for bælgfrugter er lavt, sundheden er i top, og så mætter de rigtig godt. Bælgfrugterne indeholder ud over protein også en hel del kostfibre og vitaminer. Bælgfrugter er helt enkelt en gevinst for hjertesundheden.

Vær modig, og kast dig ud i det

Du kan få bælgfrugter i mange varianter.

De kan købes både tørrede og spiseklare, fx i dåse, frosne eller i papbrik. De kan bruges i salater, i supper, i gryderetter, i fars og som dip til snackgrønt.

Det er nyt for mange danskere at bruge bælgfrugter i madlavningen.

Så her har vi samlet nogle nemme opskrifter med bælgfrugter, som ikke virker helt fremmede for os. Lad os guide dig i gang med en forsigtig opstart af mad med bælgfrugter. Måske giver det dig mod på flere måltider med bælgfrugter i fremtiden.

Find din yndlingsopskrift her på listen:

Indisk grøntsagscurry med røde linser og youghurt

Orientalsk one-pot med kikærter og krydderier

Blomkålssuppe med hvide bønner

Vegetardeller med rødbede quinoasalat

Avocadosalat med sprød kål og chili

Chana Chaat – Varm kikærtesalat

Bønnesalat med ansjoser

Vegetarburger

Pitabrød med hummus, agurk og koriander

Vil du vide mere om bælgfrugter?

Din guide til hjertesunde bælgfrugter

Derfor skal du spise flere bælgfrugter