Forside > Sundhed > Opskrifter > Vintersalat med arabiske rødder
Frokost

Vintersalat med arabiske rødder

Ingredienser

4 Personer

  • 1½ dl bulgur eller couscous
  • 1 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 2 appelsiner
  • 1 rødløg
  • 25 g mandler
  • 4 kviste mynte
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 granatæble
  • salt og peber
  • 50 g fetaost
  • Tilberedning

    Kog bulgur som angivet på emballagen sammen med presset hvidløg. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Skræl appelsinerne og skær dem i fileter. Hak rødløg, mandler, mynte og persille. Vend bulgur med gulerødder, appelsiner, rødløg, mandler og krydderurter. Halvér granatæblet og pres saft og kerner over salaten.

    Smag salaten til med salt og peber og smuldr fetaosten over.

    Tip! Fetaost kan erstattes af en tilsvarende mængde oliven. Eller helt udelades

    Frugt og grønt*

    Ca. 185 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet

    Energifordeling*

    1122 KJ
    (267 kcal)

    Kulhydrat

    45 g

    Fedt

    7 g

    Heraf mættet fedt

    2.5 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet