Ingredienser
4 Personer
Del og print opskriften
Tilberedning
10 stk.
Spinatboller: Kom spinaten i en gryde og tø op ved svag varme. Vrid spinaten fri for vand, og hak den groft.
Hæld vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og spinat.
Kom solsikkekerner og havregryn i væsken og ælt hvid fuldkornshvede i lidt ad gangen. Ælt dejen længe, til den er sammenhængende, men også lidt klistret.
Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Dyp en stor ske i koldt vand, og brug den til at forme dejen til boller.
Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir – de må gerne være lidt rustikke – og lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 225 grader.
Bag bollerne i 15-18 minutter, til de er gyldne, og afkøl på en bagerist.
Energifordeling*
900 KJKulhydrat
37 gFedt
5 gHeraf mættet fedt
1 gKostfibre
45 g* pr. person, medmindre andet er angivet