Forside > Sundhed > Opskrifter > Nordisk vintergryde med æble-svampe topping
Aftensmad Hjerteliv 2023 4

Nordisk vintergryde med æble-svampe topping

Nordisk vintergryde

Pil og hak løget. Skræl og klargør rodfrugterne og skær i mindre mundrette stykker. Varm olien i en stor gryde, og rist bacon med løg, presset hvidløg, rodfrugter, rosmarin, nelliker og enebær i 2-3 min. under omrøring. Tilsæt øl og tomater, og lad det simre ved svag varme i ca. 20 min., til rodfrugterne er møre. Kog imens perlespelt som angivet på emballagen.

Æble-svampe topping

Børst svampene rene, halvér dem, hvis de er store. Halvér æblerne, fjern kernehus og skær æblerne i både. Varm olie på en pande, og steg svampe med æbler og rosmarin, til de er gyldne. Smag til med flagesalt og peber.

Servering

Servér nordisk vintergryde med perlespelt og æble-svampe-topping.

Ingredienser

2 Personer

Nordisk vintergryde

  • 500 g rodfrugter, fx jordskokker, pastinakker, gulerødder og rødbede
  • ½ spsk. rapsolie
  • 50 g bacon i tern
  • 1 fed hvidløg
  • 2 kviste frisk rosmarin (kan erstattes af timian)
  • ½
  • 5 tørrede knuste enebær
  • 2 dl mørk øl
  • 1 dåse hakkede tomater
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber

Æble-svampe topping

  • 100 g svampe eller champignon
  • 1 æble
  • ½ spsk. rapsolie
  • 2 kviste frisk rosmarin (kan erstattes af timian)
  • ½ flagesalt
  • peber

Tilbehør

  • 100 g perlespelt eller byg

Del og print opskriften

Frugt og grønt*

Ca. 300 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2500 KJ
(600 kcal)

Kulhydrat

80 g

Protein

18 g

Fedt

18 g

Heraf mættet fedt

4 g

* pr. person, medmindre andet er angivet