Nordisk vintergryde
Pil og hak løget. Skræl og klargør rodfrugterne og skær i mindre mundrette stykker. Varm olien i en stor gryde, og rist bacon med løg, presset hvidløg, rodfrugter, rosmarin, nelliker og enebær i 2-3 min. under omrøring. Tilsæt øl og tomater, og lad det simre ved svag varme i ca. 20 min., til rodfrugterne er møre. Kog imens perlespelt som angivet på emballagen.
Æble-svampe topping
Børst svampene rene, halvér dem, hvis de er store. Halvér æblerne, fjern kernehus og skær æblerne i både. Varm olie på en pande, og steg svampe med æbler og rosmarin, til de er gyldne. Smag til med flagesalt og peber.
Servering
Servér nordisk vintergryde med perlespelt og æble-svampe-topping.
Ingredienser
2 Personer
Nordisk vintergryde
- 500 g rodfrugter, fx jordskokker, pastinakker, gulerødder og rødbede
- ½ spsk. rapsolie
- 50 g bacon i tern
- 1 fed hvidløg
- 2 kviste frisk rosmarin (kan erstattes af timian)
- ½
- 5 tørrede knuste enebær
- 2 dl mørk øl
- 1 dåse hakkede tomater
- ½ tsk. flagesalt
- Peber
Æble-svampe topping
- 100 g svampe eller champignon
- 1 æble
- ½ spsk. rapsolie
- 2 kviste frisk rosmarin (kan erstattes af timian)
- ½ flagesalt
- peber
Tilbehør
- 100 g perlespelt eller byg
Del og print opskriften
Frugt og grønt*
Ca. 300 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2500 KJKulhydrat
80 gProtein
18 gFedt
18 gHeraf mættet fedt
4 g* pr. person, medmindre andet er angivet