Du er ikke alene, hvis livet pludselig føles meget anderledes, når hjertesygdommen rammer
Med ét kan meget være anderledes.
Mange hjertepatienter og pårørende oplever ændringer, og I kan naturligt have brug for hjælp. Forskning bekræfter, at livet med hjertesygdom kan være udfordrende.
Der står vi i Hjerteforeningen klar med viden, råd og støtte til dit liv med hjertesygdom.
Din og jeres hverdag skal fortsat leves bedst muligt, selvom hjertesygdom er blevet del af den. Og det kan den! Vi hjælper dig til at finde tryghed og viden om alt fra søvn til sex, kommunikation og ikke mindst din vigtige rolle som pårørende.
Første skridt er at række ud og søge viden.
Oplever du også, at livet føles anderledes?
Så er du ikke alene.
Vi er klar til dig med trygge samtaler og evidensbaseret viden.
Hjerteforeningens undersøgelse “Livet med hjertesygdom” bekræfter, at bekymringer fylder en del for mange hjertepatienter.
- Mere end hver tredje hjertepatient bekymrer sig for, at deres nærmeste bekymrer sig.
- Knap hver tredje bekymrer sig for, om hjertesygdommen forværres
- Mere end hver fjerde bekymrer sig for, hvor længe de kan leve med hjertesygdommen.
- Mere end hver femte bekymrer sig for, hvordan det skal gå deres familie i fremtiden samt om, hvordan de får talt med deres nærmeste om hjertesygdommen.
Der er brug for at række ud, når livet skal leves på trods og med hjertesygdom.
Du er velkommen som medlem af Hjerteforeningen, og du kan trygt ringe til vores erfarne rådgivere på Hjertelinjen, hvor sygeplejersker, diætister, fysioterapeuter, socialrådgivere og psykologer er klar til at hjælpe dig.
Du kan ringe til Hjertelinjen mandag, tirsdag og torsdag kl. 9-14 på 70 25 00 00.
Ofte stillede spørgsmål
Må jeg køre bil?
Der gælder særlige regler for bilkørsel for hjerte-kar-patienter. Spørg din læge om, hvornår du igen må køre bil, og ring til os for at få råd om bilkørsel med hjerte-kar-sygdom.
Hvor fysisk aktiv må jeg være?
Vær ikke bange for at kaste dig over fysisk aktivitet. Livet går ikke i stå, når du har en hjertesygdom. Motion, sex og samliv er stadig vigtige emner, som kan give dig samvær, glæde og overskud. Du kan ringe til Hjertelinjen og få gode råd til motion, ligesom dialogen med din læge altid er vigtig.
Økonomien gør mig utryg - hvad kan jeg gøre?
Du er ikke alene, hvis økonomi og forsikring ligger dig på sinde, når hjertesygdom rammer livet. Tryg og Hjerteforeningen tilbyder en forsikring, der giver dig mange fordele i en svær tid som hjertepatient. Du kan også selv at kontakte Tryg for at booke et forsikringsmøde ved at ringe 70 33 25 25 eller besøge Trygs hjemmeside.
Hvorfor er rehabilitering vigtig for mig?
Fordi en god ændring af livsstil og medicinsk behandling kan forebygge, at din sygdom udvikler sig. Som hjerte-kar-patient kan du allerede under indlæggelse få hjælp til at ændre livsstil i forhold til rygning, kost, motion og forhøjet blodtryk. Vi giver dig råd og vejledning, så du får overblik efter udskrivning og hjælp til at følge op og fastholde behandling.
Genveje
Ved du nok om dit hjerte?
Nyhedsbrevet Hjertenyt giver dig ny viden, gode råd og konkrete tips, du kan bruge i din hverdag.
- Lær noget nyt om dit hjerte hver 3. uge.
- Få indblik i hjerteforskningen og de nyeste behandlingsmetoder.
- Få tips til en hjertesund livsstil fra Hjerteforeningens eksperter.
Få Hjertenyt i din indbakke
Gør som over 102.000 andre og tilmeld dig Hjertenyt.
Hjertet kalder på dig
1 ud af 5 dør af hjertesygdom. Derfor kalder hjertet på din støtte, så flere kan overleve. Din støtte sikrer midler til hjerteforskning og nye behandlingsformer.