Forside > > Hjælp og råd > Hjerteklapperne

Hjerteklapperne

Hjerteklapperne sikrer, at blodet løber den rigtige vej rundt i hjertet

Hjertet har to halvdele, som hver er delt op i et forkammer og et hjertekammer. Blodet pumpes gennem hjertet, når hjertemusklen trækker sig sammen. Højre side af hjertet pumper blod ud til lungerne og venstre side ud til hele kroppen. Hjerteklapperne åbner og lukker som ventiler, der sørger for at lede blodet gennem hjertet i den rigtige retning.

Mitralklappen er klappen mellem venstre forkammer og venstre hjertekammer.

Aortaklappen er klappen mellem venstre hjertekammer og hovedpulsåren (aorta).

Trikuspidalklappen er klappen mellem højre forkammer og højre hjertekammer.

Pulmonalklappen (lungeklappen) er klappen mellem højre hjertekammer og lungepulsåren.

De to hjertekamre i hver hjertehalvdel er adskilt af hjerteklapper, der sørger for at blodet kun kan løbe i én retning – fra forkammeret til hovedkammeret, og aldrig omvendt. Hjerteklapperne fungerer med andre ord som ventiler.

Der er også to sæt hjerteklapper, som forhindrer blodet i at løbe tilbage i hjertet, når det har forladt de to hovedkamre.

Venstre hovedkammer og hovedpulsåren aorta er adskilt af aortaklappen. Den sikrer at blodet løber i den rigtige retning fra hovedkammeret og ud i pulsåren, der fører blodet videre rundt i kroppen.

I overgangen fra højre hovedkammer til blodkarret ud til lungerne sidder lungeklappen.

Hvis hjerteklapperne ikke lukker helt tæt, løber noget af blodet tilbage, når hjertet trækker sig sammen. Så skal hjertet arbejde hårdere for at opnå det samme resultat.

Hjertet kalder på dig

1 ud af 5 dør af hjertesygdom. Derfor kalder hjertet på din støtte, så flere kan overleve. Din støtte sikrer midler til hjerteforskning og nye behandlingsformer.

Støt i dag og red liv

Untitled(Påkrævet)