Hjertestop

Lyt til vores podcasts om hjertestop og få vores bedste råd

Del 1: Hjertestop – hvad gør man indtil ambulancen når frem?

Hvert år får 5000 danskere hjertestop uden for hospital og de fleste hjertestop sker i hjemmet. Hvordan ved man det er hjertestop og hvad gør man indtil ambulancen når frem? Overlæge, prof. og formand for Hjerteforeningen, Christian Hassager, giver dig svarene og fortæller om årsager til hjertestop. Læge Annemie Stege Bojer er vært på podcast-serien om hjertestop.

Del 2: Hjertestop – forløbet på hospitalet

En person får hjertestop, bliver genoplivet og kørt til hospitalet, men hvad sker der på hospitalet i de første døgn efter hjertestoppet? Hvornår ved man om personen overlever til et godt forløb? Det forklarer overlæge, prof. og formand for Hjerteforeningen, Christian Hassager, om i denne podcast, hvor læge Annemie Stege Bojer er vært.

Del 3: Hjertestop – senfølger efter et hjertestop

Omtrent 50% af hjertestopoverlevere oplever senfølger efter et hjertestop. Hjertet har det godt igen, men udfordringer fra hjernen fylder i efterforløbet. Overlæge Ann-Dorthe Zwisler forklarer om koncentrationsbesvær, evnen til at bevare overblikket, psykiske reaktioner og træthed, som ikke kan soves væk. Læge Annemie Stege Bojer er vært.

Hjertet kalder på dig

1 ud af 5 dør af hjertesygdom. Derfor kalder hjertet på din støtte, så flere kan overleve. Din støtte sikrer midler til hjerteforskning og nye behandlingsformer.

Støt i dag og red liv

Untitled(Påkrævet)