Forside > Hjælp og råd > Bliv klogere > Podcast > Aortaklapsygdom

Aortaklapsygdom

Hvordan opdages aortaforsnævring, når kun de færreste oplever symptomer?

Forsnævring af aortaklappen

Overlæge Jordi Dahl fortæller om sygdommen, hvordan den tit opdages ved en tilfældighed, og hvordan forsnævringen over tid påvirker hjertemusklen. Læge Annemie Stege Bojer er vært.

Utæthed af aortaklappen

Utæthed af aortaklappen giver sjældent symptomer og opdages derfor ofte tilfældigt. Overlæge Jordi Dahl forklarer om årsagen til hjerteklap-utæthed, hvordan den opdages og ikke mindst, hvor fysisk aktiv man må være med en utæt klap. Læge Annemie Stege Bojer er vært.

Hjerteklap-operation

Indsættelse af en ny aortaklap er den ultimative behandling af aortaklapsygdom. Hjertelæge Lars Søndergaard fortæller om behandlingsmetiden TAVI, hvor en ny hjerteklap indsættes via et kateter, som føres til hjertet via en blodåre. Hjertekirurg Gustav Thyregod forklarer om en kirurgisk hjerteklapoperation og om forskellige typer af hjerteklapper. Hør de 2 hjertelæger fortælle om overvejelserne, lægerne gør sig, når de anbefaler det ene indgreb frem for det andet. Læge Annemie Stege Bojer er vært.

Hjertet kalder på dig

1 ud af 5 dør af hjertesygdom. Derfor kalder hjertet på din støtte, så flere kan overleve. Din støtte sikrer midler til hjerteforskning og nye behandlingsformer.

Støt i dag og red liv

Untitled(Påkrævet)