Håndmadder med avocadosmør og rejer
Ingredienser 4 Personer Avocadosmør 2 avocado 1 spsk. citronsaft salt 6 skiver rugbrød 150 g rejer 1 lille bundt dild 1 spsk. citronsaft friskkværnet peber 1 bundt radiser 1 hovedsalat Tilberedning Fjern skal og sten fra avocadoerne og mos avocadokødet blødt med en gaffel. Smag avocadosmørret til med lidt friskpresset citronsaft og salt. Fordel avocadosmørret […]
Hjemmebagt rugbrød
Ingredienser 4 Personer Rugsurdej 100 g groft rugmel 3 dl håndvarmt vand Dej 1-2 dl rugsurdej 7 dl lunkent vand 200 g grahamsmel 200 g knækkede rugkerner 400 g groft rugmel 2 tsk. salt en 1½-2 liters brødform 1 tsk. smagsneutral olie til at smøre formen med Tilberedning 1 stk. rugbrød Påbegyndes 4-5 dage før […]
Grøn sandwich med edamamehummus
Ingredienser 4 Personer 200 g optøede, bælgede edamamebønner 1 fed hvidløg 1½ spsk. olivenolie 2 spsk. skyr naturel 1 tsk. flagesalt peber 100 g ribbet rød- eller grønkål saft af ½ citron 1 agurk 4 Javisst fra Pågen (fuldkornsklemmer) Tilberedning Kom edamamebønner, presset hvidløg, olie og skyr i en blender og kør til en grov […]
Grønkålstatar med ansjoser
Tilberedning Rib grønkålen, skyl den godt og lad den dryppe af. Skær grønkålen i meget tynde strimler og hak den lidt bagefter. Hak rødløget fint. Hak ansjoserne meget fint og rør dem sammen med mayonnaisen. Spæd mayonnaisen med eddike. Vend grønkål og rødløg med mayonnaisen. Smag tataren til med salt og peber. Anret grønkålstataren på […]
Gravad laks med rævesauce
Ingredienser 4 Personer Gravad laks 1 laksefilet med skind, ca. 1 kg 2 spsk. brun farin 2 spsk. fint salt peber Rævesauce 75 g brun farin 50 g dijonsennep ½ dl vineddike 1 spsk. olivenolie 1 bundt dild salt og peber Tilbehør 8 skiver surdejsbrød, 400 g 1 hjertesalat 2 spsk. friskrevet peberrod ½ agurk […]
Vintersalat med arabiske rødder
Tilberedning Kog bulgur som angivet på emballagen sammen med presset hvidløg. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Skræl appelsinerne og skær dem i fileter. Hak rødløg, mandler, mynte og persille. Vend bulgur med gulerødder, appelsiner, rødløg, mandler og krydderurter. Halvér granatæblet og pres saft og kerner over salaten. Smag salaten til med salt […]
Tapastallerken med bruscetta, ruller og rugbrød
Ingredienser 4 Personer Bruscetta med avocado og spicy tomatsalsa 4 skiver fuldkornssurdejsbrød, 200 g 1 avokado Saft af 1 lime 250 g cherrytomater ½ rødløg ½ chili 1 fed hvidløg 2 spsk. hakket koriander ½ tsk. salt Peber 2 tsk. balsamicoeddike Raw ruller med sprøde grøntsager og bresaola 8 grønne asparges 4 forårsløg ½ agurk […]
Tærte uden æg med tomat og spinat
Ingredienser 4 Personer Tærtebund 200 g hvid fuldkornshvede ½ tsk. flagesalt 3 spsk. olivenolie ¾ dl koldt vand Fyld 300 g tomater 200 g frisk spinat 100 g reven mozzarella 30+ ½ tsk. flagesalt peber Tilbehør 100 g grønne bønner 1 lille broccoli 4 tykke skiver fuldkornsbrød Tilberedning TærtebundKom mel og salt i en skål, […]
Tærte med skinke og gulerødder
Ingredienser 4 Personer 1½ dl hvedemel 1½ dl rugmel 2 spsk. olie ¼ tsk. salt 1 dl vand 4 stk. forårsløg 400 g gulerødder 1 tsk. olie 1 stk æg 200 g hytteost 4% 1 spsk. hvedemel ½ tsk. salt og peber 3 spsk. parmasanost 100 g skinke 4 stk tomater 1 stk forårsløg Tilbehør […]
Tærte med broccoli og kalkunbacon
Ingredienser 4 Personer Tærtebund 150 g hvedemel 1 dl rugmel ½ tsk. salt 3 spsk. oliemargarine 5 spsk. koldt vand Fyld 1 tsk raps- eller olivenolie 100 g kalkunbacon 1 hakket løg 400 g broccoli 200 g fromage frais ½ tsk. salt 2 tsk. sennep 1 æg 1 spsk. mel ½ dl letmælk Tilberedning TærtebundBland […]