Ingredienser

  • 140 g hvedemel
  • 100 g sigtet speltmel eller sigtemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk fint salt
  • 1 spsk chiafrø
  • 40 g dadler uden sten
  • 1 dl fløde 9%
  • ½ dl kærnemælk (cirka)
  • 1 æg til pensling

Tilberedning

10 små scones

Kom de to slags mel i en skål sammen med bagepulver, sukker, salt og chiafrø. Hak dadlerne, og kom dem i dejen sammen med fløde og dernæst kærnemælk lidt ad gangen. Rør til dejen er samlet.

Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 2 cm. Udstik dejen med et glas på ca. 5 cm i diameter ca. 10 stk.

Læg scones på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg, og bag i ca. 12-15 minutter ved 200 grader (almindelig ovn).

Afkøl på en bagerist.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Energi pr. stk.: 500 kJ (120 kcal). Kulhydrat 23 g. Fedt 2 g, heraf mættet fedt mindre end 1 g

Ude og Hjemme, uge 2, 2016