Ingredienser
- 140 g hvedemel
- 100 g sigtet speltmel eller sigtemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk sukker
- ½ tsk fint salt
- 1 spsk chiafrø
- 40 g dadler uden sten
- 1 dl fløde 9%
- ½ dl kærnemælk (cirka)
- 1 æg til pensling
Tilberedning
10 små scones
Kom de to slags mel i en skål sammen med bagepulver, sukker, salt og chiafrø. Hak dadlerne, og kom dem i dejen sammen med fløde og dernæst kærnemælk lidt ad gangen. Rør til dejen er samlet.
Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 2 cm. Udstik dejen med et glas på ca. 5 cm i diameter ca. 10 stk.
Læg scones på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg, og bag i ca. 12-15 minutter ved 200 grader (almindelig ovn).
Afkøl på en bagerist.
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
Energi pr. stk.: 500 kJ (120 kcal). Kulhydrat 23 g. Fedt 2 g, heraf mættet fedt mindre end 1 g
Ude og Hjemme, uge 2, 2016