Ingredienser

  • 1 vaniljestang
  • ½ dl smagsneutral olie
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 200 g hvid fuldkornshvede
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 bananer
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 50 g mørk chokolade

Tilberedning

16 stk.

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk olie med sukker og vaniljekorn et par minutter. Tilsæt æggene et ad gangen. Pisk videre ca. 5 minutter.

Bland hvid fuldkornshvede med bagepulver og sigt over dejen. Fold forsigtigt dejen. Mos bananerne, og vend dem i dejen.

Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad.

Tag en tredjedel af dejen fra, og vend med sigtet kakaopulver og smeltet chokolade.

Fordel halvdelen af den hvide dej i bunden af en sandkageform foret med bagepapir. Dæk derefter med chokoladedejen, og slut med resten af den hvide dej. Vend lidt skødesløst rundt i dejen med en gaffel, så dejen bliver marmoreret.

Bag kagen ved 175 grader i ca. 45 minutter på nederste rille.

Afkøl kagen før den skæres i skiver.

 

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Pr. stk.: 700 kJ (180 kcal). Kulhydrat 28 g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 1 g

UH1217