Ingredienser
- 1 vaniljestang
- ½ dl smagsneutral olie
- 200 g sukker
- 4 æg
- 200 g hvid fuldkornshvede
- 1 tsk. bagepulver
- 3 bananer
- 1 spsk. kakaopulver
- 50 g mørk chokolade
Tilberedning
16 stk.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk olie med sukker og vaniljekorn et par minutter. Tilsæt æggene et ad gangen. Pisk videre ca. 5 minutter.
Bland hvid fuldkornshvede med bagepulver og sigt over dejen. Fold forsigtigt dejen. Mos bananerne, og vend dem i dejen.
Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad.
Tag en tredjedel af dejen fra, og vend med sigtet kakaopulver og smeltet chokolade.
Fordel halvdelen af den hvide dej i bunden af en sandkageform foret med bagepapir. Dæk derefter med chokoladedejen, og slut med resten af den hvide dej. Vend lidt skødesløst rundt i dejen med en gaffel, så dejen bliver marmoreret.
Bag kagen ved 175 grader i ca. 45 minutter på nederste rille.
Afkøl kagen før den skæres i skiver.
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
Pr. stk.: 700 kJ (180 kcal). Kulhydrat 28 g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 1 g
UH1217