Ingredienser

Lagkagebunde
  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 1 spsk. koldt vand
  • 75 g hvedemel
  • 25 g mandelflager
Jordbærfyld
  • 750 g jordbær
  • 50-75 g sukker
Flødeostecreme
  • 1 vaniljestang
  • 200 g light flødeost eller friskost højst 11 %
  • 100 g flormelis
Tilbehør
  • 250 g jordbær

Tilberedning

10 stykker

Lagkagebunde
Pisk æggene hvide og skummende med sukker og vand. Vend melet i, og kom dejen i en springform på 22 cm i diameter. Drys mandelflager på toppen. Bag kagen ved 180 grader nederst i ovnen i 20-25 minutter, til kagen er fast og elastisk, når du trykker den på midten. Tag kagen forsigtigt ud af ovnen, og lad den køle af i formen. Skær rundt i kanten af formen, og løsn kagen i sider og i bund. Flæk kagen i 3 bunde med en skrap brødkniv. Læg den nederste bund på et serveringsfad eller stor tallerken.

Jordbærfyld
Skyl jordbærrene, og lad dem dryppe godt af. Skær dem i små tern, og bland dem med sukker i en skål.

Flødeostecreme
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk flødeosten luftig med vanilje og flormelis.

Lagkage
Bred halvdelen af cremen ud på den nederste kagebund. Fordel halvdelen af jordbærrene herpå. Læg den midterste bund ovenpå, og bred resten af cremen herpå og de sidste af jordbærrene ovenpå. Læg den øverste kagebund med mandler på toppen, og tryk den let ned. Lad kagen sætte sig 1 times tid i køleskabet, inden den er klar til servering.

Servér kagen med friske jordbær.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 75 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

800 kJ (180 kcal). Kulhydrat 33 g. Fedt 4 g, heraf mættet fedt 3 g

Ude og Hjemme, uge 29, 2017
Ude og Hjemme