Ingredienser

1 stort brød ca. 12 stykker
  • 125 g brun farin
  • 2 æg
  • 4 modne bananer
  • 50 g mandelmel
  • 200 g hvid fuldkornshvedemel – evt. mindre
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. ingefær
  • ½ tsk. flagesalt
  • 100 g græsk yoghurt 2 %
  • 1 banan til topping
  • 1 spsk. flormelis til drys

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Pisk brun farin og æg luftigt med en elpisker.

Mos bananerne med en gaffel. Bland de tørre ingredienser sammen og vend i dejen sammen med yoghurt og moste bananer til en blød dej.

Pensl eller beklæd en form med bagepapir, og hæld dejen i formen. Halvér den sidste banan på langs, og læg den oven på dejen med et blidt tryk.

Bag bananbrødet i ovnen i ca. 25 min., til det er gyldent på toppen. Afkøl brødet og drys med sigtet flormelis.

TIP Bananbrødet kan også bages i en rugbrødsform ca. 3 liter. Bagetiden forlænges til i alt 45 min.

Frugt og grønt pr. person

Frugt og grønt pr. 40 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

775 kJ/175 kcal Protein 5 g Kulhydrat 31 g Fedt 4 g, heraf mættet fedt mindre end 1 g

LK2020-3