Ingredienser

  • 3 modne bananer
  • 200 g brun farin
  • 3 æg
  • ½ dl smagsneutral olie
  • 100 g hvid hvede
  • 100 g hvedemel
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. natron
  • 1 knivspids salt
  • 50 g rosiner
  • 50 g tørrede dadler

Tilberedning

1 brød/14 skiver

Tænd ovnen på 180 grader. Mos bananerne med en gaffel.

Pisk brun farin og æg sammen. Tilsæt olien. Bland hvid hvede med hvedemel, kanel, ingefær, natron og salt. Rør melblandingen i dejen sammen med moste bananer, rosiner og hakkede dadler.

Hæld dejen i en rugbrødsform, ca. 10 x 30 cm, foret med bagepapir. Bag bananbrødet i midten af ovnen i ca. 50 minutter. Mærk efter med en kødnål, om bananbrødet er bagt. Hænger der dej ved, bages det lidt længere tid.

Vend forsigtigt bananbrødet ud af formen, og afkøl det, før det skæres i skiver.

 

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

800 kJ (200 kcal). Kulhydrat 35 g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 1 g

UH4216