Ingredienser
4 Personer
Pynt
- 25 g mandelflager
- 100 g jordbær til pynt
Del og print opskriften
Tilberedning
Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Skyl jordbærrene og fjern stilkene. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen. Blend jordbærrene med flormelis og vaniljekorn. Tag 1½ dl jordbærpuré fra til sauce og gem den til senere. Tag husblassen op af vandet og smelt den ved meget svag varme i en kasserolle. Den må ikke koge og skal tages fra varmen, så snart den er smeltet. Rør den i jordbærpureen. Kom skyr eller fromage frais i en skål og pisk jordbærpureen i lidt ad gangen, så du undgår klumper. Pisk æggehviderne stive og vend dem i jordbærpureen. Hæld moussen i portionsglas eller i en glasskål. Lad moussen sætte sig i køleskabet i 2-3 timer.
Rist mandelflagerne på en tør pande, til de er gyldenbrune og dufter. Lad dem køle af på en tallerken.
Servér jordbærmoussen med jordbærsauce og pynt med halve jordbær og mandelflager.
Tip! Skyr er et islandsk mælkeprodukt, der nu også produceres i Danmark. Skyr har et fedtindhold på bare 0,2 %, har en meget fin, tyk og cremet konsistens og en velafbalanceret syrlighed.
Frugt og grønt*
Ca. 75 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
700 KJKulhydrat
28 gFedt
2 gHeraf mættet fedt
1 g* pr. person, medmindre andet er angivet