Forside > Sundhed > Opskrifter > Hindbærchiagrød med vanilje og skyr
Blodtryk Morgenmad

Hindbærchiagrød med vanilje og skyr

Ingredienser

4 Personer

Hindbær chiagrød

  • 150 g havregryn
  • 2 spsk. chiafrø, ca. 20 g
  • 300 g frosne hindbær
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 6 dl mini- eller skummetmælk
  • 2 dl skyr naturel

Topping

  • 1 granatæble
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 kviste frisk mynte
  • 4 æbler

Del og print opskriften

Tilberedning

Hindbærchiagrød
Dag 1
Put de frosne hindbær i en gryde, og kog dem i minimum et minut. Stil til afkøling.
Kom havregryn og chiafrø i en behol­der med tilhørende låg. Tilsæt hindbær, ingefær og mælk og rør godt sammen. Stil grøden tildækket på køl til næste morgen.

Dag 2
Tag grøden ud af køleskabet. Tilsæt vaniljesukker og rør rundt i grøden, og mos bærrene. Vend skødesløst grøden med skyr og anret i skåle.

Topping
Massér granatæblet, og pres saft og kerner i en skål.

Top med granatæblekerner og hakket mynte. Servér med æble i både/tern som snack-tilbehør.

Frugt og grønt*

Ca. 200 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

1500 KJ
(350 kcal)

Kulhydrat

52 g

Protein

19 g

Fedt

6 g

Heraf mættet fedt

1 g

* pr. person, medmindre andet er angivet