Ingredienser
4 Personer
Del og print opskriften
Tilberedning
12 stk.
Kom vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri.
Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
Kom revne gulerødder, solsikkefrø, rugkerner, salt og havregryn i væsken. Tilsæt speltmel og ælt dejen til den er sammenhængende, men stadig klistret. Det bedste resultat opnås, hvis du rører dejen på en røremaskine.
Dyp en ske i koldt vand. Form dejen skødesløst til 12 boller. Vend dem i havregryn, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket i ca. 1 time.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20 minutter. Sluk ovnen, og lad bollerne stå i ydereligere 10 minutter, inden de tages ud og afkøles på en bagerist.
Energifordeling*
800 KJ
(200 kcal)
Kulhydrat
36 gFedt
4 gHeraf mættet fedt
1 gKostfibre
6 g* pr. person, medmindre andet er angivet