Forside > Sundhed > Opskrifter > Æblemuffins
Dessert

Æblemuffins

Ingredienser

4 Personer

  • 3 æg
  • 180 g brun farin
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 180 g hvid hvedemel
  • 1½ tsk. kanel
  • 1 tsk. ingefær
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ dl rapsolie
  • 2 æbler
  • 10 muffinforme
  • stødt kanel til drys
  • Del og print opskriften

    Tilberedning

    10 stk.

    Tænd ovnen på 180 grader.

    Pisk æg med brun farin og vanilje til en skummende masse. Bland hvid hvedemel med krydde­rier og bagepulver, og rør det i æggemassen sammen med olien.

    Skær æblerne i kvarte. Fjern kerne­hus, og skær æblerne i tern. Vend æblerne i dejen, og fordel den i 10 muffinforme.

    Bag kagerne i ca. 20 minutter. Mærk efter med en kødnål, om kagerne er bagte. Hænger der dej ved, bages kagerne i lidt længere tid.

    Afkøl kagerne og drys med lidt stødt kanel.

    Frugt og grønt*

    Ca. 20 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet

    Energifordeling*

    900 KJ
    (220 kcal)

    Kulhydrat

    35 g

    Fedt

    8 g

    Heraf mættet fedt

    1 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet