Knækbrød med kerner og frø

Ingredienser 4 Personer 24 stk. 2½ dl vand 25 g gær ½ tsk. salt 1 spsk. olivenolie 30 g hørfrø 200 g rugmel 200 g hvedemel 25 g forskellige kerner til drys, solsikkekerner, græskarkerner og hørfrø Tilberedning Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, olie, hørfrø, rugmel og hvedemel, og ælt […]

Hjemmebagte mini knækbrød

Tilberedning 16 stk. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie og salt, og rør først rugmel og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Rul dejen ud til en tykkelse på 2 mm. Udstik dejen med en udstikker, ca. 10 cm diameter, og læg […]

Havregrynskager med chokolade

Tilberedning Ca. 24 stk. HavregrynskagerTænd ovnen på 170 grader. Rør alle ingredienserne sammen. Sæt kagerne a ca. 2 tsk. dej med god afstand imellem på bageplader med bagepapir. Bag kagerne i ca. 10 minutter, til de er lysebrune. Lad kagerne køle af. ChokoladeglasurHak chokoladen og smelt den over vandbad. Læg kagerne tæt på et stykke […]

Gulerodsmuffins

Tilberedning 12 muffins Tænd ovnen på 175 grader. Pisk muskovadosukker og olie cremet. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk undervejs. Bland hvedemel med bagepulver og krydderier og vend i dejen sammen med revne gulerødder og rosiner. Fordel dejen i 12 muffinforme, og bag kagerne i ca. 15 minutter. Mærk efter med en kødnål, om […]

Grøntsagssnack med dip

Ingredienser 2 Personer Dip 200 g bælgede edamamebønner eller optøede ærter 1 fed hvidløg ½ dl yoghurt naturel 0,1 % ½ tsk. flagesalt peber Grøntsagssnack 800 g grøntsager fx, gulerødder, kinaradise, agurk, glaskål, peberfrugt og bladselleri Tilberedning DipKom edamamebønner/ærter, presset hvidløg og yoghurt i en blender og kør til en cremet konsistens. Smag til med […]

Grissini med parmesan og oregano

Ingredienser 4 Personer 15 g gær 1½ dl lunkent vand ¼ tsk. salt 1 spsk. olivenolie 100 g rugmel 150 g hvedemel vand til pensling 1 tsk. tørret oregano 25 g parmesan Tilberedning 24 stk. Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, olie, rugmel og hvedemel og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve 30 minutter. […]

Fuldkornsknækbrød med frø

Ingredienser 4 Personer 75 g havregryn 75 g fuldkornshvedemel 50 g kerner, frø fx solsikke, hørfrø og græskarkerner ½ tsk bagepulver ½ tsk salt 1 dl vand 1 spsk rapsolie 1 æg til pensling 1 spsk græskarkerner til pynt Tilberedning 10 stk. Tænd ovnen på 185 grader. Kom havregryn, fuldkornshvedemel, frø og kerner i en […]

Frugt- og nøddesnitter

Ingredienser 4 Personer 50 g mandler 50 g hasselnødder 50 g valnødder 100 g tørrede abrikoser 100 g tørrede dadler 100 g tørrede figner 100 g soltørrede tranebær 50 g hvedemel ¼ tsk. bagepulver ¼ tsk. salt 1 æg str. L 75 g farin Tilberedning 18 snitter Hak mandler, hasselnødder og valnødder meget groft. Skær […]

Rodfrugtchips med sauce tatar

Tilberedning RodfrugtchipsSkræl rodfrugterne, og skær dem helt tyndt på langs på et mandolinjern. Kom grønsagerne en frysepose med olivenolie, og massér dem forsigtigt, så olien fordeler sig. Læg grønsagerne på en bageplade med bagepapir – de skal ligge adspredt. Krydr med salt og bag dem sprøde i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. […]

Fastelavnsboller med creme og syltetøj

Ingredienser 4 Personer Dej 50 g gær 2 dl kærnemælk 2 spsk. nødde- eller mandelolie 2 æg (det ene til pensling) ½ tsk. salt 2 spsk. sukker ca. 425 g hvedemel Kagecreme 2 dl skummet-, mini- eller letmælk 2 æg 2 spsk. hvedemel 3 spsk. sukker korn af 1 vaniljestang Pynt 75 g hvid chokolade […]