Granola

Tilberedning Ca. 320 gram granola Bland alle de tørre ingredienser på nær rosiner til granolaen i en skål. Smelt honningen på en tør slip let-pande, og rist blandingen under omrøring. Rist til blandingen er gylden. Vend rosinerne i, og afkøl blandingen på et stykke bagepapir. Servér granola som drys på syrnet mælkeprodukt med frugt til […]

Fuldkornsstykker med havredrys

Ingredienser 4 Personer 3 dl vand 1 dl yoghurt naturel 0,5 % 50 g gær 250 g gulerødder 50 g solsikkefrø 50 g rugkerner 1 tsk. salt 150 g havregryn 300 g fuldkornsspeltmel 50 g havregryn til drys Tilberedning 12 stk.  Kom vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Skræl gulerødderne, og […]

Yoghurt med chokoladedrys

Ingredienser 4 Personer 1 dl yoghurt naturel, ymer eller A-38 ½ portion chokoladedrys 1 skive mørkt rugbrød ½ dl hasselnødder eller mandler 1 tsk. vindruekerneolie 1 spsk. sukker 25 g mørk chokolade Tilberedning Riv rugbrødet og hak nødderne. Varm olien op på en lille pande. Kom rugbrød, nødder og sukker på panden og rist det, […]

Spinatboller

Ingredienser 4 Personer 300 g frossen helbladet spinat 2 dl vand 1 dl yoghurt naturel 1,5 % 25 g gær 1 tsk. salt 1 spsk. flydende honning 50 g solsikkekerner 100 g grovvalsede havregryn ca. 350 g hvid fuldkornshvedemel Tilberedning 10 stk. Spinatboller: Kom spinaten i en gryde og tø op ved svag varme. Vrid […]

Smoothie (den mættende)

Tilberedning Giv bærrene et opkog på mindst 1 min., inden du bruger dem i smoothien. Lad dem køle helt af inden brug. Kom bær, havregryn, yoghurt, friskrevet ingefær og mynte i en foodprocessor og kør til en tyktflydende smoothie. Hæld på glas og nyd.

Smoothiebowl med topping

Ingredienser 4 Personer Smoothiebowl 2 frosne bananer 70 g babyspinat 100 g frosne blåbær 2 dl yoghurt 0,1 % Topping 50 g havregryn 2 tsk. chiafrø 100 g friske blåbær Tilberedning Kom frosne bananer, spinat og frosne blåbær i en foodprocessor sammen med yoghurt og kør til en tyk flydende konsistens. Fordel smoothiebowl i to […]

Skyr med luksusdrys

Ingredienser 4 Personer Luksusdrys (ca. 300 g) 200 g fuldkornsrugbrød 2 spsk. brun farin 50 g mandler 50 g soltørrede blåbær eller tranebær Skyr med luksusdrys 2 store appelsiner 8 dl skyr naturel 120 g luksusdrys (se opskrift ovenfor) Tilberedning LuksusdrysSkær brødet i små tern og vend det med brun farin. Fordel rugbrødet på en […]

Rugtrekanter

Tilberedning 12 stk. Opløs gæren i vandet. Tilsæt yoghurt, salt, rugmel og hvedemel og ælt dejen. Tilsæt eventuelt mere mel, men ikke mere end til dejen lige akkurat slipper fingrene. Rul dejen ud til en firkant, ca. 30×20 cm, på et bord strøet med rigeligt mel. Skær stykket i 6 stykker a 10×10 cm. Skær […]

Fuldkornsboller med rodfrugter

Ingredienser 4 Personer 500 g rodfrugter fx pastinakker, persillerod, knoldselleri og/eller jordskokker 5 dl vand 10 g gær 1 spsk. flagesalt 1 spsk. flydende honning 150 g knækkede rugkerner 100 g speltflager 350 g hvid fuldkornshvede ca. 450 g hvedemel Tilberedning ca. 15 stk. DAG 1Skræl rodfrugterne og skær i mundrette stykker. Kog rodfrugterne møre […]

Fuldkornsbagels

Ingredienser 4 Personer 2 dl havregryn 2½ dl vand 25 g gær 1 spsk. sukker 1 spsk. olie 2 dl letmælk 1½ tsk. salt 4½ dl grahamsmel 5½ dl hvedemel 1 stk. æg til pensling 3 spsk. sesamfrø Tilberedning ca.14 stk. Kog havregryn og vand op og tag gryden fra varmen. Lad det afkøle, til […]