Krebinetter med stuvet grønkål og gulerodssalat

Tilberedning Stuvet grønkålRib grønkålen, og riv eller skær den i grove stykker. Kog kålen i en gryde med letsaltet kogende vand i ca. 4 minutter. Tag kålen op, og lad den dryppe af i en sigte. Pisk mælk og hvedemel sammen i en gryde, og kog det op under omrøring. Lad saucen koge ved svag […]

Kikærtebøffer med søde kartofler i sprød kålsalat med æble

Tilberedning 8 stk. KikærtebøfferAfdryp kikærterne. Rør hørfrøene sammen med vandet, og lad det trække i 10 minutter og blive en til en tyk og geléagtig konsistens. Hak løget groft, skræl de søde kartofler og riv dem groft. Kom halvdelen af kikærterne i en foodprocessor sammen med groft hakket løg, hørfrøblandingen, spidskommen, salt og peber, og […]

Kartoffelsalat med spidskål, blåbær og dildcreme

Ingredienser 4 Personer Kartoffelsalat 800 g nye kartofler 1 spidskål 1 tsk. salt 1 tsk. sukker 200 g blåbær Dildcreme 3 dl yoghurt naturel 1,5 % 2 spsk. fedtreduceret mayonnaise ½ tsk. salt peber 1 bundt dild Tilberedning KartoffelsalatSkrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Afkøl kartoflerne. Halvér kålen. Fjern de yderste blade og […]

Kartoffelpizza

Ingredienser 4 Personer 15 g gær 2 dl vand 1 tsk. salt 350 g hvedemel ca. 4 mellemstore kartofler 2 løg 100 g frisk mozzarella, 30+ 1 spsk. olivenolie 2 håndfulde babyspinat 50 g lufttørret skinke, fx parmaskinke 1½ spsk. tørret rosmarin Tilbehør blandet salat af fx ½ salathoved 4 tomater 1 peberfrugt ½ agurk […]

Kartoffelomelet med ærtemos og varmrøget laks

Ingredienser 4 Personer Ærtemos 300 g frosne ærter (bruger du friskbælgede ærter, behøver du ikke at koge dem først) 1 fed hvidløg 1 dl cremefraiche 9 % Kartoffelomelet 8 æg 1 dl skummetmælk 1 tsk. flagesalt Peber 1 løg 250 g nye kogte kartofler 4 tsk. olivenolie til stegning Topping 200 g babyspinat 200 g […]

Karniyarik – Oksekødsfyldte auberginer

Tilberedning AuberginerTænd ovnen på grill 250 grader. Flæk auberginerne. Læg dem med den runde side nedad i et stort ovnfast fad eller i en bradepande med bagepapir. Pensl dem med 1 spsk. olie. Steg auberginerne under grillen i ovnen ved 250 grader, til de er gyldenbrune på overfladen, ca. 15 minutter. Sænk ovnens varme til […]

Kalveculotte med estragonkartofler, hvidløgsdip og grønsager

Ingredienser 4 Personer Kalveculotte 1 kalveculotte, ca. 800 g salt og peber Hvidløgsdip 2 dl skyr eller fromage frais 1 fed hvidløg salt og peber Grøntsager 300 g grønne bønner ¼ selleri, ca. 250 g 3 gulerødder Estragonkartofler 1 kg små vaskede kartofler 2 skalotteløg 1 spsk. olivenolie 2 spsk. hakket frisk estragon 2 spsk. […]

Kalkun i karrysauce med kål, druer og æble

Ingredienser 4 Personer 1 løg 1 spidskål 100 g vindruer uden sten 2 æbler 1 spsk. olivenolie 1 spsk. stødt karry 400 g kalkun i tern 5 dl letmælk 1 spsk. hvedemel 1 tsk. flagesalt peber Tilbehør 4 dl fuldkornsris, 320 g 2 gulerødder 50 g rosiner Tilberedning Hak løget. Halvér kålen. Fjern de yderste […]

Kylling med aubergine og granatæble

Ingredienser 4 Personer Kylling i fad 1 rødløg 1 aubergine 1 kylling ½ tsk. flagesalt peber 2 tsk. stødt fennikel 4 dl bouillon 1 bundt bredbladet persille 1 granatæble Fennikel-tzatziki 1 fennikel 2 dl græsk yoghurt 2 % 1 fed hvidløg ½ tsk. salt peber Tilbehør 300 g bulgur Tilberedning Kylling i fadSkær løgene i […]