Forside > Sygdomme > Undersøgelser > MR-scanning af hjertet for børn og unge

MR-scanning af hjertet for børn og unge

Vi har i sammen med Rigshospitalets børnehjerteafdeling lavet film, der kan forberede dig og dit barn på undersøgelsen.

Jo bedre man er forberedt, jo bedre går undersøgelsen.

MR-scanning af børn under 14 år

For at skanningen giver brugbare resultater, er det vigtigt, at dit barn er godt forberedt på, hvad der skal ske. Vi håber derfor, at du vil vise dit barn denne korte film, læse den folder, du har fået udleveret, og tage en snak med dit barn om det, der skal ske.

I filmen nævnes der en vejrtrækningsøvelse, som I bedes lave. Er du i tvivl om noget, kan du med fordel ringe til den afdeling du er tilknyttet. Et par uger inden skanningen vil I blive kontaktet telefonisk af børnehjertesygeplejersken, der også har tid til at besvare spørgsmål.

 

Læs mere om skanningen her

MR-scanning af unge over 14 år

For at scanningen giver brugbare resultater, er det vigtigt, at dit barn er godt forberedt på, hvad der skal ske. Vi håber derfor, at du vil vise dit barn denne korte film, læse den folder, du har fået udleveret, og tage en snak med dit barn om det, der skal ske.

I filmen nævnes der en vejrtrækningsøvelse, som I bedes lave. Er du i tvivl om noget, kan du med fordel ringe til den afdeling, du er tilknyttet. Et par uger inden scanningen vil I blive kontaktet telefonisk af børnehjertesygeplejersken, der også har tid til at besvare spørgsmål.

Læs mere om scanningen her

For børn og forældre

Hjerteforeningens Børneklub er for hjertebørn, der er født med eller tidligt har erhvervet sig hjertesygdomme. Gennem landsdækkende og lokale aktiviteter og kurser i de fem regioner kan både børn og forældre møde andre familier i samme situation.