Forside > Sundhed > Kostråd > Hvad kan du spise før træning?

Hvad kan du spise før træning?

Få gode tips til morgenmad og snacks før træning

Træning fra morgenstunden

Det store spørgsmål er om du skal spise morgenmad før du træner kroppen, hvis du gerne vil svede fra morgenstunden. Det kan være en fordel at træne på tom mave så du undgår at maven driller. Spiser du lige inden træning kan følelsen af en fyldt mave give mavepine og føles ubehageligt. Du behøver ikke at være nervøs for at mangle energi og brændstof til din træning, for det er ikke den mad du spiser lige inde der giver det meste af energien. Det er til gengæld den mad du har spist over de seneste dage, der er lagre i kroppens depoter.

 

Så hvis bare du er udhvilet og føler, at blodsukkeret er stabilt, kan du sagtens gemme morgenmaden til efter træningen. Hvis du alligevel føler dig meget sulten og maven føles lidt hul, kan du snuppe et helt lille måltid lige inden træningen uden at forstyrre mavesækken. Det er vigtigt at det er noget der ikke fylder for meget, men som alligevel giver en følelse af at få lidt brændstof. Husk også at tygge grundigt og drikke vand bagefter.

3 gode morgenmadstips før træning

  • 1 lille portion yoghurt / skyr med frugt i tern
  • 1 lille portion havregryn med mælk og mandler
  • 1 skive rugbrød med ost og marmelade

 

En hurtig proteinbar inden træning være fristende, men baren er sjældent et godt valg. Medmindre du træner på eliteplan og ikke har fået spist nok, har kroppen ingen gavn af de ekstra proteiner. Ofte er barerne fyldt med kunstige sødestoffer, emulgatorer, farvestoffer, konserveringsmidler og andet skidt der også kan få maven til at drille. Det er også en god idé ikke at spise for mange fibre inden træning, da der er for meget maven og tarmene skal tygge sig igennem og kan også give bøvl.

3 gode snacks inden træning

En smoothie med frugt og bær

Lidt rosiner og mandler

En banan

 

Velbekomme og rigtig god træning!