Børnehjertefonden støtter forskning i medfødt hjertesygdom, defineret som misdannelser i hjertets opbygning, som opstår under fosterudviklingen.
Børnehjertefonden følger som udgangspunkt de samme vilkår og retningslinjer for bevillinger som Hjerteforeningen, men med enkelte undtagelser. På denne side kan du få et overblik over de gældende krav og betingelser samt hvordan du søger støtte.
Ansøgningsfrist for Børnehjertefondens forskningsstøtte 2025
For at søge støtte fra Børnehjertefonden skal du indsende en ansøgning via vores elektroniske ansøgningssystem, SmartSimple. Ansøgningsfristen er den 17. januar 2025 kl. 14.00. Bemærk, at fristen i år er tidligere end tidligere år.
For at kvalificere dig til forskningsstøtte fra Børnehjertefonden skal du opfylde følgende krav:
- Ansøger skal være seniorforsker eller post.doc, hvilket betyder, at du som udgangspunkt skal have en ph.d.
- Ansøger skal være ansat på en dansk forskningsinstitution.
- Hos Børnehjertefonden skal ansøgningsbeløbet være mellem 500.000 til maksimalt 5 millioner kroner.
- Projektet skal være af høj international standard.
- Projektet skal bidrage med ny viden og tydeligt adskille sig fra eksisterende forskning.
Ofte stillede spørgsmål
Hvad støtter Børnehjertefonden?
Børnehjertefonden støtter forskning i medfødt hjertesygdom. Medfødt hjertesygdom defineres som misdannelser i hjertets opbygning, som er opstået under fosterets udvikling.
Børnehjertefondens støtte bliver uddelt som projektbevillinger til aflønning og/eller drift i forbindelse med projektet. Læs mere om projektbevillinger her.
Hvad støtter Børnehjertefonden ikke?
Børnehjertefonden støtter ikke forskning uden for området medfødte hjertesygdomme. Børnehjertefonden giver heller ikke støtte til:
- IT-udstyr, computere og almindelig forekommende software. Du kan dog søge støtte til IT-udstyr, der er specifikt og relevant for forskningsprojektet, fx specialiseret software og tablets til patienters/borgeres inddragelse i projektet.
- Administrationsgebyrer eller andre typer af "overheads" i statslige, regionale eller kommunale institutioner, herunder ph.d.-afgifter og publikationsgebyrer. Du kan dog søge støtte til gebyrer for videnskabelige Open Access-tidsskrifter.
- Kongresdeltagelse, hvis deltagerne er inviteret/finansieret af medicinal- eller medico-industrien.
- Løn til læger, herunder tillæg som ph.d.-studietillæg, ph.d.-klinisk assistent tillæg, funktionstillæg, ph.d.-vejledertillæg, decentrale tillæg og ulempetillæg.
Må jeg indsende flere projektansøgninger?
Det er kun muligt at modtage én bevilling per forskningsprojekt per ansøgningsrunde. Det betyder, at Børnehjertefonden i et givent år kun modtager én ansøgning per forskningsprojekt. Derudover kan du kun være hovedansøger på én ansøgning pr. år.
Hvornår får jeg svar på min ansøgning?
Du kan forvente svar vedrørende din ansøgning hos Børnehjertefonden i slut juni 2025.
Svaret sendes via e-mails fra Hjerteforeningens elektroniske ansøgningssystem, SmartSimple. Som ansøger skal du derfor sikre dig, at dine kontaktoplysninger i systemet er opdaterede.
Skal jeg være medlem af Hjerteforeningen for at søge?
Nej, der er ikke krav om medlemskab for at ansøge om forskningsstøtte hos hverken Hjerteforeningen eller Børnehjertefonden.
Ønsker du at støtte vores arbejde, er du dog meget velkommen til at melde dig ind. Klik her for at blive medlem af Hjerteforeningen.
Hvordan kontakter jeg jer?
Har du spørgsmål, du ikke finder svar på her, er du velkommen til at kontakte os på mail. Ønsker du at blive ringet op, så skriv det i mailen, og vi kontakter dig hurtigst muligt.
- Spørgsmål om støtte, ansøgningsprocessen eller bedømmelseskriterier: [email protected].
- Spørgsmål om en eksisterende bevilling: [email protected] (inkludér navn og bevillingsnummer).
- Spørgsmål om brugerinddragelse i forskning: forskningskonsulent Lisbeth Vestergaard Andersen på [email protected].
- Planlagt presseomtale af projektet: kontakt [email protected] i god tid.
Børnehjertefondens ansøgnings- og bedømmelsesprocessen
Når du søger støtte fra Børnehjertefonden, er der ikke krav om en projektidé eller invitation, som det er tilfældet hos Hjerteforeningen. I stedet skal du fra starten indsende en fuld ansøgning. Derudover er ansøgnings- og bedømmelsesprocessen den samme som for Hjerteforeningen.
Du kan læse mere om ansøgningsprocessen her og om vores bedømmelse af ansøgninger her
Særlige vilkår for Børnehjertefondens bevillinger
De fleste bevillingsvilkår for støtte fra Børnehjertefonden er de samme som hos Hjerteforeningen, men der er derudover enkelte særkrav, du skal være opmærksom på:
- Du kan kun modtage én bevilling pr. forskningsprojekt pr. ansøgningsrunde. Børnehjertefonden modtager kun én ansøgning pr. forskningsprojekt pr. år. Du kan kun være hovedansøger på én ansøgning pr. år.
- For bevillinger fra Hjerteforeningen gælder det, at man kun kan have én aktiv bevilling pr. hovedansøger (for bevillinger opnået i 2022 eller senere). Denne regel gælder ikke for Børnehjertefonden.
- Du skal være ansat på en dansk forskningsinstitution for at modtage støtte.
- Hvis dit forskningsprojekt involverer data fra registre, som kræver tilladelse til datatræk (fx Dansk Register for Medfødte Hjertesygdomme), skal du indhente tilladelse, før du ansøger, og vedlægge den i din ansøgning.
Derudover er der en række forhold i forhold til kommunikation om og af dit projekt, du skal være opmærksom på, som bevillingsmodtager hos Børnehjertefonden:
- Efter afgivelse af rapport, og hvis forskningsresultaterne vurderes interessante for private støtter, kan rapporten blive offentliggjort på Børnehjertefondens hjemmeside.
- Hvis du omtaler dit projekt i publikationer, artikler, posters, præsentationer eller interviews, skal du angive, at projektet er støttet af Børnehjertefonden (The Danish Children Heart Foundation), samt angive bevillingsnummeret (fx 2023-54321-23100).
- Børnehjertefonden forventer, at du i rimeligt omfang er tilgængelig for kommunikation og villig til at holde foredrag.