Ingredienser

Vegetardeller
  • 100 fuldkornssandwichbrød uden skorpe
  • 1 dl minimælk
  • 75 g renset knoldselleri
  • 2 gulerødder
  • 1 lille porre
  • ½ løg

  • 1 bundt persille
  • 2 æg
  • 1 æggehvide
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • 2 spsk. olie til stegning
Rødbede quinoasalat
  • 200 g quinoa
  • 250 g knoldselleri
  • 250 g rødbeder
  • 2 gulerødder
  • 100 g rucola
  • 50 g salattern 40+
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • 1 lille porre

Tilberedning

Vegetardeller
Skær brødet i tern og læg det i blød i mælk. Rens grønsagerne. Riv selleri, gulerødder, porre og løg i en foodprocessor, og hæld det i en skål. Hak persillen. Tilsæt halvdelen af persillen – gem resten til quinoasalaten – det udblødte brød, æg og æggehvide, og krydr med salt og peber.

Form farsen til 16 frikadeller, og steg dem sprøde i olien på en slip-pande i ca. 5 minutter på hver side.

Rødbede quinoasalat
Kog quinoa som angivet på emballagen, og afdryp den.

Skræl knoldselleri, rødbeder og gulerødder, og riv rodfrugterne på den grove side af et rivejern. Skyl og slyng rucolaen.

Vend quinoa med rodfrugter, rucola, persille og salattern. Smag til med salt og peber.

Rens porren, og skær den i ringe. Damp porren i 1 minut, og afdryp den. Drys porreringe over quinoasalaten, og servér den til vegetardellerne.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 275 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2000 kJ (460 kcal). Kulhydrat 68 g. Fedt 14 g, heraf mættet fedt 4 g

UH4514