Ingredienser
4 Personer
Svampepaté
- 50 g hasselnødder
- 300 g løg
- 500 g blandede svampe
- 1 spsk. olivenolie + pensling
- 2 dl kogte ris, bulgur, quinoa eller lignende (ca. 1 dl rå)
- 1 fed presset hvidløg
- 1 spsk. hakket frisk timian eller 2 tsk tørret
- 2 æg
- 1 dl skyr eller fromage frais
- 1½ tsk. salt
- Friskkværnet peber
Tilbehør
- 6 skiver rugbrød eller fuldkornsbrød, 300 g
- 300 g syltede cornichoner, perleløg og/eller kapersbær
Del og print opskriften
Tilberedning
Svampepaté
Hak nødderne groft og rist dem på en tør, hed pande, til de er let gyldne. Hak løgene fint. Rens svampene og hak dem fint. Steg løgene i olien ved høj varme i ca. 5 minutter, rør undervejs, tilsæt svampene og steg det videre, til svampene er tørre og ristede, ca. 10 minutter. Bland svampene med bulgur eller lignende, nødder, hvidløg, timian, æg, skyr eller fromage frais, salt og peber. Kom farsen i et ovnfast fad, smurt med olie, ca. 15×20 cm.
Bag pateen ved 175 grader i ca. 30 minutter, til pateen er fast ved let tryk.
Servér pateen lun med rugbrød, syltede agurker, løg eller kapers eller en god blanding af det hele.
Tip! Svampene kan fx være champignons, østershatte, shiitake og portobello.
Frugt og grønt*
Ca. 101 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
1304 KJKulhydrat
45 gFedt
10 gHeraf mættet fedt
1 g* pr. person, medmindre andet er angivet