Forside > Sundhed > Opskrifter > Risalamande med havtornsauce
Snacks

Risalamande med havtornsauce

Ingredienser

6 Personer

Havtornsauce

  • Korn af 1 vaniljestang
  • 100 g havtorn
  • 50 g sukker

Risengrød

  • 100 g fuldkornsgrødris
  • 4 dl letmælk

Risalamande

  • 1 vaniljestang
  • 1 tsk. sukker
  • 1 portion fuldkornsrisengrød
  • 2 dl skyr naturel
  • 1 spsk. flormelis
  • 20 g mandelflager

Del og print opskriften

Havtornsauce

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom havtorn, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde og kog ved svag varme i ca. 5 minutter, til havtornen brister. Tag havtornsaucen af varmen, og fjern vaniljestangen.

Risengrød

Skyl risene og afdryp. Kom mælk i en gryde og bring i kog. Tilsæt ris og kog i ca. 1 time og 15 minutter ved svag varme, til risene føles møre. De har stadig lidt bid. Rør i grøden undervejs, så den ikke brænder på. Afkøl grøden.

Risalamande

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i sukkeret. Findel risengrøden med en gaffel og rør med skyr lidt ad gangen. Tilsæt vaniljekorn rørt ud i flormelis og mandelflager.
Servér risalamande med havtornsauce.

Energifordeling*

800 KJ
(200 kcal)

Kulhydrat

28 g

Protein

8 g

Fedt

6 g

Heraf mættet fedt

1 g

Kostfibre

g

* pr. person, medmindre andet er angivet