Ingredienser
6 Personer
Havtornsauce
- Korn af 1 vaniljestang
- 100 g havtorn
- 50 g sukker
Risengrød
- 100 g fuldkornsgrødris
- 4 dl letmælk
Risalamande
- 1 vaniljestang
- 1 tsk. sukker
- 1 portion fuldkornsrisengrød
- 2 dl skyr naturel
- 1 spsk. flormelis
- 20 g mandelflager
Del og print opskriften
Havtornsauce
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom havtorn, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde og kog ved svag varme i ca. 5 minutter, til havtornen brister. Tag havtornsaucen af varmen, og fjern vaniljestangen.
Risengrød
Skyl risene og afdryp. Kom mælk i en gryde og bring i kog. Tilsæt ris og kog i ca. 1 time og 15 minutter ved svag varme, til risene føles møre. De har stadig lidt bid. Rør i grøden undervejs, så den ikke brænder på. Afkøl grøden.
Risalamande
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i sukkeret. Findel risengrøden med en gaffel og rør med skyr lidt ad gangen. Tilsæt vaniljekorn rørt ud i flormelis og mandelflager.
Servér risalamande med havtornsauce.
Energifordeling*
800 KJ
(200 kcal)
Kulhydrat
28 gProtein
8 gFedt
6 gHeraf mættet fedt
1 gKostfibre
g* pr. person, medmindre andet er angivet