Ingredienser
6 Personer
Havtornsauce
- Korn af 1 vaniljestang
 - 100 g havtorn
 - 50 g sukker
 
Risengrød
- 100 g fuldkornsgrødris
 - 4 dl letmælk
 
Risalamande
- 1 vaniljestang
 - 1 tsk. sukker
 - 1 portion fuldkornsrisengrød
 - 2 dl skyr naturel
 - 1 spsk. flormelis
 - 20 g mandelflager
 
Del og print opskriften
Havtornsauce
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom havtorn, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde og kog ved svag varme i ca. 5 minutter, til havtornen brister. Tag havtornsaucen af varmen, og fjern vaniljestangen.
Risengrød
Skyl risene og afdryp. Kom mælk i en gryde og bring i kog. Tilsæt ris og kog i ca. 1 time og 15 minutter ved svag varme, til risene føles møre. De har stadig lidt bid. Rør i grøden undervejs, så den ikke brænder på. Afkøl grøden.
Risalamande
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i sukkeret. Findel risengrøden med en gaffel og rør med skyr lidt ad gangen. Tilsæt vaniljekorn rørt ud i flormelis og mandelflager.
Servér risalamande med havtornsauce.
Energifordeling*
800 KJ
                            (200 kcal)
                        
                    Kulhydrat
28 gProtein
8 gFedt
6 gHeraf mættet fedt
1 gKostfibre
g* pr. person, medmindre andet er angivet