Forside > Sundhed > Opskrifter > Fyldig svampesuppe
Aftensmad

Fyldig svampesuppe

Ingredienser

4 Personer

  • 1 kg melede kartofler
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 8 dl lys bouillon, fx hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 400 g svampe, gerne blandede
  • 2 spsk. raps- eller olivenolie
  • 2,5 dl madlavningsfløde 8 %
  • salt og peber
  • citronsaft
  • ¼ bundt persille
  • ½ citron, kun revet skal af denne
  • 200 g groft hvedebrød
  • Del og print opskriften

    Tilberedning

    Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Pil hvidløg og løg og hak det groft. Kog kartofler og løg møre i bouillon, så det dækker, under låg. Blend eller purér suppen og kom den tilbage i gryden.

    Del svampene i mindre stykker og svits dem i olien på en varm slip-let pande. Kom dem i gryden, tilsæt fløden og bring det hele i kog. Juster evt. konsistensen med vand. Smag suppen til med salt, peber og citronsaft. Hak persillen. Servér suppen meget varm med et drys af hakket persille, revet citronskal og brød til.

    Tip! Mælk kan erstatte madlavningsfløde, hvis man ønsker suppen mindre fed.

    Frugt og grønt*

    Ca. 120 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet

    Energifordeling*

    2150 KJ
    (500 kcal)

    Kulhydrat

    81 g

    Fedt

    15 g

    Heraf mættet fedt

    5 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet