Forside > Sundhed > Opskrifter > Frugt- og nøddesnitter
Snacks

Frugt- og nøddesnitter

Ingredienser

4 Personer

  • 50 g mandler
  • 50 g hasselnødder
  • 50 g valnødder
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 100 g tørrede dadler
  • 100 g tørrede figner
  • 100 g soltørrede tranebær
  • 50 g hvedemel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt
  • 1 æg str. L
  • 75 g farin
  • Del og print opskriften

    Tilberedning

    18 snitter

    Hak mandler, hasselnødder og valnødder meget groft. Skær abrikoser, dadler og figner i lidt mindre stykker.

    Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Pisk æg og farin skummende, og vend melblandingen i. Vend al fyldet i dejen, og pres den ud i en form (18 x 26 cm) foret med bagepapir.

    Sæt formen i ovnen ved 160 grader i ca. 35 minutter, til overfladen er gylden, og dejen er gennembagt. Stil formen på en rist, og lad kagen køle af i formen. Vend kagen ud på et bræt, og skær den i 18 snitter.

    Opbevar snitterne i en kagedåse.

    Frugt og grønt*

    Ca. 25 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet

    Energifordeling*

    600 KJ
    (150 kcal)

    Kulhydrat

    24 g

    Fedt

    5 g

    Heraf mættet fedt

    1 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet