Forside > Sundhed > Opskrifter > Blomkålscurry med mandler og fuldkornsbulgur
Aftensmad

Blomkålscurry med mandler og fuldkornsbulgur

Tilbehør

Skyl bulgur og kog som angivet på emballagen. Tag halvdelen fra og gem til dag 5.

Blomkålscurry

Pil og hak løget. Pres hvidløget. Del blomkål i små buketter. Skyl spinaten, og slyng den tør. Snit peberfrugt. Snit forårsløg. Skær æblet i kvarte, fjern kernehus, og skær æblet i tynde både.
Varm olien i en gryde, og brun løget et kort øjeblik. Tilsæt karry og vend rundt. Tilsæt hvidløg, blomkål og peberfrugt og hæld bouillon ved. Lad grønsagerne simre under låg i 5 min. Tilsæt spinat, og lad den falde lige netop sammen. Hæld kokosmælk i gryden, og tilsæt linser og æbler. Varm op og smag retten til med flagesalt og peber.
Hak mandlerne. Skyl og hak persille.

Servering

Anret bulgur i to skåle og top med blomkålscurry. Drys mandlerne over og servér med persille.

Ingredienser

2 Personer

Blomkålscurry

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g kogte linser – rest fra dag 1
  • ½ blomkål
  • 100 g babyspinat
  • 1 peberfrugt
  • 3 forårsløg – rest fra dag 1
  • 1 lille æble
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. stødt karry
  • 4 dl bouillon
  • 2 dl kokosmælk light, 5-7 % (resten kan fryses til en anden dag)
  • 1 tsk. flagesalt
  • Peber
  • 10 g mandler
  • ½ bundt bredbladet persille

Tilbehør

  • 100 g fuldkornsbulgur

Del og print opskriften

Frugt og grønt*

Ca. 300 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2500 KJ
(580 kcal)

Kulhydrat

60 g

Fedt

22 g

Heraf mættet fedt

7 g

* pr. person, medmindre andet er angivet