Forside > Sundhed > Opskrifter > Bananbrød med kikærtemel
Hjerteliv 2023 2 Snacks

Bananbrød med kikærtemel

Pisk olie med brun farin. Mos bananerne. Kom bananer i olie-farinmassen og pisk sammen. Tilsæt æggene et ad gangen og rør sammen. Blend havregryn til mel og vend med kakaopulver, kikærtemel, bagepulver og vaniljesukker.
Kom de tørre ingredienser i dejen, og rør godt sammen. Hak chokolade groft og vend i dejen.
Fordel dejen i en rugbrødsform (ca. 1 ½ liter) beklædt med bagepapir, og bag bananbrødet ved 175 °C varmluft i ca. 30 min. Mærk efter med en kødnål, om brødet er bagt. Hænger der dej ved, bages det lidt længere tid.

1 kage = ca. 14 skiver (1 skive pr. person)

Ingredienser

14 Personer

Overskrift

  • 75 g rapsolie
  • 100 g brun farin
  • 4 meget modne bananer (400 g moste bananer)
  • 3 æg
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 50 g havregryn
  • 200 g kikærtemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 50 g chokolade 70 %

Del og print opskriften

Frugt og grønt*

Ca. 30 g

* pr. stk.

Energifordeling*

900 KJ
(200 kcal)

Kulhydrat

25 g

Protein

6 g

Fedt

9 g

Heraf mættet fedt

2 g

* pr. stk.