Forside > Hjælp og råd > Få professionel rådgivning

Få professionel rådgivning

Hjertelinjen er stedet, hvor du bliver hørt. Her får du fortrolig og professionel rådgivning, og vi møder dig altid med åbenhed og respekt. Ring blot på 70 25 00 00.

At blive hjertesyg kan føles som at blive ramt af lynet.

 

Fra den ene dag til den anden bliver du slået ud af kurs, og skal pludselig indrette livet på en helt ny måde. Og når det første chok har lagt sig, melder spørgsmålene sig ofte.

 

Hvad må jeg spise og drikke? Kan mit hjerte tåle, at jeg bliver forpustet? Skal jeg være bekymret for de signaler, jeg får fra min krop?

 

Hjertesygdom rammer ofte også ens nærmeste. Som pårørende til en hjertesyg kan du også opleve, at dit liv har slået en kolbøtte, og at du nu skal håndtere en lang række nye og ukendte udfordringer i din hverdag.

 

Når tvivlen melder sig, kan det være en stor hjælp at søge støtte og råd hos andre. Det finder du på Hjertelinjen.

 

Ring til Hjertelinjen mandag, tirsdag eller torsdag kl. 9-14 og tal med vores eksperter via telefon eller online. Vi er klar til at hjælpe dig.

KvindeForskningsstrategi
Stoette_haender

Hjertelinjen er Hjerteforeningens rådgivningstilbud. Det er os, du skal række ud til, når livet er svært – uanset om du er hjertepatient eller pårørende.

Hos os finder du hjertesygeplejersker, diætister, motionsvejledere og psykologer med stor erfaring inden for hjerte-kar-området. Vi giver dig professionel, fortrolig og gratis generel rådgivning inden for en lang række områder som fx

  • Medicin
  • Behandling
  • Kost
  • Motion
  • Psykiske reaktioner  


Ring til Hjertelinjen mandag, tirsdag eller torsdag kl. 9-14 og tal med vores eksperter. Vi er klar til at hjælpe dig.

Ofte stillede spørgsmål

Skal jeg tage kosttilskud med fiskeolie, når kolesteroltallet er højt?

Nej. Vi anbefaler ikke fiskeolie til personer med højt kolesterol eller hjerte-kar-sygdom. Vi ser ikke at de nye studier finder effekt hverken forebyggende eller behandlende på hjerte-kar-sygdom. Kun ved forhøjede triglycerider kan det give mening at tage kosttilskud med fiskeolie.   

Kan jeg sænke mit kolesteroltal ved at ændre på kosten?

Ja. Du kan sænke dit kolesteroltal ved at udskifte mættet fedt fra dyreriget med umættet fedt fra planteriget. Du skal desuden spise mere fuldkorn, fisk, frugt og grønt. Spørg vores diætist til råds og se i vores opskrifter hvordan kostrådene omsættes til mad. 

Hvordan skal jeg træne, når jeg har atrieflimren og får betablokker?    

Husk opvarmning og nedvarmning. Sørg for en god, lang opvarmning, fx ved at øge tempoet langsomt. Det kan være at starte med stående squats og lunges, efterfulgt af gang som gradvist øges - før du giver den gas i med interval gang eller på løbeturen. Til sidst sørg for en god nedvarmning, hvor du sænker fart og intensitet, åndedrættet normaliseres og du er i stand til at tale almindeligt igen.

Jeg føler mig belastet som pårørende. Hvad skal jeg gøre?

Jeg har igennem mange år følt mig belastet af at være pårørende til en hjertesyg mand. Jeg føler mig tom, energiforladt, og føler det meste er ligegyldigt. Hvad skal jeg gøre? 

Det kan være særlig svært at være pårørende til en hjertesyg. Mange oplever i perioder, at det er krævende både at være den, der fx går på arbejde, være mor for sine børn og samtidig være nærmeste pårørende til én med alvorlig hjertesygdom. Det kan være en god idé at få en snak med sin egen læge og i Hjerteforeningen har du mulighed for at få en samtale med en psykolog. Ønsker du en samtale med vores psykolog?

Mine ankler er hævede efter blodprop. Kan det være medicinen?

Jeg har haft en blodprop i hjertet for 2 måneder siden og nu oplever jeg at mine ankler de hæver. Kan det være medicinen?

Der er noget medicin, der kan give hævede ankler. Det kan også skyldes hjertesygdom. Jeg vil derfor anbefale du taler med din egen læge.

Jeg har utæt hjerteklap og oplever at være forpustet. Hvad gør jeg?

Jeg har en utæt hjerteklap og har gået til kontrol for den de sidste år. Det sidste halve år er jeg blevet mere og mere forpustet, når jeg skal op ad trapperne i vores hus. Jeg har først tid til kontrol om et halvt år, det er lidt lang tid at vente. Hvad gør jeg? 

Det er rigtig godt du er opmærksom for det er vigtigt at reagere, når symptomerne ændrer sig. Du skal kontakte lægen, så du kan laves en lægelig vurdering, da det kan skyldes udvikling af din hjerteklapsygdom.

Jeg er nyudskrevet og nyt medlem. Hvad tilbyder Hjerteforeningen?

Jeg er lige blevet udskrevet fra hospitalet efter en blodprop i hjertet. Nu sidder jeg her i sofaen og har lige meldt mig ind i Hjerteforeningen - hvad kan I tilbyde mig? 

Jeg sidder som rådgiver på Hjertelinjen. Vi to kan tage en snak om dit forløb og de spørgsmål der trænger sig på. Du kan også finde viden om sygdom og livsstil på vores hjemmeside gennem podcasts og webinarer. Efter endt hjerterehabilitering i din kommune, har vores lokalforeninger rundt i landet bl.a. tilbud om hjertemotion og fællesskaber. Får du  brug for at tale med en anden med hjertesygdom, kan vi sætte dig i kontakt med en frivillig patientstøtte 

Hvad gør jeg, hvis jeg vil klage over Hjertelinjen? Læs klagevejledning

Her får du vores klagevejledning, som du kan bruge, hvis  du har haft en dårlig oplevelse med Hjertelinjen. I så fald opfordrer vi dig til at sende en skriftlig klage. Det giver os mulighed for at forbedre vores rådgivning.

Send en mail til leder Pernille Hauge på [email protected] med "Klage" i emnefeltet.

Husk at inkludere dine kontaktoplysninger, så vi kan besvare klagen. Vi behandler klagen fortroligt, og dine oplysninger slettes, når klagen er færdigbehandlet.

Læs mere om vores persondatapolitik her.

Du kan også skrive til Hjertelinjen
Har du et spørgsmål, der kan være svært at tale om? Så skriv til os. Vores erfarne og dygtige rådgivere på Hjertelinjen besvarer tusindvis af mails året rundt og Hjertelinjen er et sted, hvor du bliver hørt. Når du skriver til Hjertelinjen, vil du få professionel rådgivning af høj faglig kvalitet med udgangspunkt i aktuel viden.
Skriv til Hjertelinjen
Diætist Lotte Juul Madsen-min
ensomhed_kvinde_iStock-648833258.jpg
Få kompetent rådgivning i en svær tid
“Jeg talte med en yderst kompetent sygeplejerske, som kunne svare på mange af de spørgsmål, jeg ikke følte blev besvaret, da jeg blev udskrevet efter min blodprop i hjertet. Hun var sød, forstående og rigtig god at tale med i en svær stund i mit liv”, siger en af de mange danskere, der har fået hjælp af Hjertelinjen. (modelfoto)
Få hjælp

Genveje

Hjertet kalder på dig

1 ud af 5 dør af hjertesygdom. Derfor kalder hjertet på din støtte, så flere kan overleve. Din støtte sikrer midler til hjerteforskning og nye behandlingsformer.

Støt i dag og red liv

Untitled(Påkrævet)