Koldhævede boller med græskarkerner

Ingredienser 4 Personer 1 dl knækket hvede 3 dl vand 25 g gær 1 spsk. groft salt 1 tsk. honning eller sukker 2 dl økologiske græskarkerner 200 g hvid hvedemel eller grahamsmel ca. 400 g hvedemel evt. mælk Tilberedning Kom de knækkede hvedekerner i kogende vand og kog dem i 2-3 minutter. Hæld dem i […]

Koldhævede græskarboller

Tilberedning Ca. 10 stk. Dag 1:Riv græskarkødet på den grove side af et rivejern. Hæld koldt vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt revet græskar, salt og honning. Rør det hele godt sammen. Tilsæt dernæst havregryn og hvid fuldkornshvedemel og rør godt i dejen. Brug gerne en røremaskine, så dejen bliver rørt godt […]

Køleskabsgrød med quinoa, chia og granatæble

Tilberedning Køleskabsgrød Dagen før:Kom havregryn, speltflager, quinoaflager og chiafrø i en beholder med låg. Hæld mælken over. Rør blandingen sammen, og luk låget til. Stil beholderen køligt til næste dag. Næste dag:Tag grøden ud af køleskabet. Tilsæt skyr og rør rundt. ToppingHalvér granatæblet, og pres saft og kerner ud i en skål. Skær kiwi og […]

Køleskabsgrød med hindbær

Tilberedning Kom havregryn, mælk og vaniljesukker i en beholder med tilhørende låg, og rør det sammen. Luk låget til, og stil grøden i køleskabet til næste morgen. Rør rundt i grøden, tilsæt yoghurt, og servér med hindbær, vaniljesukker og mynteblade.

Kerneboller

Ingredienser 4 Personer 2 dl skårne eller knækkede rugkerner 1 dl hørfrø 6½ dl vand 10 gram gær 1½ dl kærnemælk eller yoghurt 1½ tsk. salt 4½ dl grahamsspeltmel eller grahamsmel 6½ dl hvedemel 4 spsk. solsikkekerner Tilberedning Kom den skårne rug og hørfrø i en gryde sammen med 5 dl vand. Kog det op. […]

Krydrede juleboller

Ingredienser 4 Personer 2 dl mælk 25 g gær 1 spsk. mørk sirup 1 tsk. stødt kanel 1 tsk. stødt kardemomme ½ tsk. groft salt 50 g sukat eller pomeransskal 50 g korender eller rosiner 325 g hvedemel (cirka) 1 æg til pensling 2 spsk. perlesukker 20 g hasselnødder Tilberedning 10 stk./10 personer Lun mælken […]

Hindbærchiagrød med vanilje og skyr

Tilberedning HindbærchiagrødDag 1Put de frosne hindbær i en gryde, og kog dem i minimum et minut. Stil til afkøling.Kom havregryn og chiafrø i en behol­der med tilhørende låg. Tilsæt hindbær, ingefær og mælk og rør godt sammen. Stil grøden tildækket på køl til næste morgen. Dag 2Tag grøden ud af køleskabet. Tilsæt vaniljesukker og rør […]

Havregrød med æble

Tilberedning Kom havregryn i en gryde med mælk og kog i ca. 5 min. under omrøring til en grød. Smag til med en knivspids salt og stødt kanel.Skær æblet i små tern og vend æblestykkerne i grøden. Anret grøden i to skåle. Drys med lidt kanel. Server mens grøden endnu er varm.

Grøn smoothie

Ingredienser 4 Personer 100 g spinat 100 g selleri 1 avocado 1 æble 1-2 cm frisk ingefær 4 dl æblejuice 6 isklumper (kan undlades) Tilberedning Grøn smoothieSkyl spinaten. Skær sellerien i små stykker. Fjern skal og sten fra avocadoen, og skær den i mindre stykker. Skræl æblet, og skær det i mindre stykker. Skræl ingefæren, […]

Greenie

Ingredienser 2 Personer Greenie 1 avocado 1 appelsin Reven skal og saft af 1 citron 2 bananer (gerne frosne) 70 g ribbet og hakket grønkål 1 dl vand Tilberedning Halver avocado og fjern stenen. Skræl appelsinen og del den i både. Kom avokado, appelsin, citronskal og saft, bananer og grønkål i en foodprocessor sammen med […]