Kun nødvendigt for nogle patienter
På de andre af landets hjertecentre tilbyder lægerne ikke som udgangspunkt fuld bedøvelse ved ablation, men nogle får alligevel tilbuddet, fortæller Steen Pehrson, overlæge på Rigshospitalets Hjertecenter.
– Vi anvender anæstesi, der hvor vi synes, det er nødvendigt, men det er det ikke for alle. Vi giver det til børn og unge, og til dem, der har et klart ønske om at få det, fx dem der allerede har været igennem ét forløb og fandt det ubehageligt. Vi kan godt forstå ønsket om fuld bedøvelse, men må også afdramatisere det almindelige indgreb, siger Steen Pehrson.
Ventetiden er faldet
Der er mere godt nyt til patienter med atrieflimren, der skal behandles med ablation. De sidste år er ventetiden reduceret betydeligt. På Gentofte Hospital er ventetiden helt nede på en uge. Dog skal patienter være i behandling med den blodfortyndende medicin marevan i mindst tre uger før indgrebet.
Både på Gentofte Hospital og Rigshospitalet udfører lægerne ca. 600 ablationsbehandlinger om året, hvoraf ca. 60 procent er for atrieflimren.
Fylder atrieflimren i din hverdag?
Få gode råd og brugbar viden fra Hjerteforeningens eksperter, så du bliver rustet til at navigere i hverdagen med atrieflimren.
- E-bog om atrieflimren
- Målrettede tilbud bl.a. opskrifter, webinar og podcast
- Gode råd fra Hjerteforeningens diætister, psykologer m.m.
Få digital pakke om atrieflimren
Tilmeld dig i dag!
Hjertet kalder på dig
1 ud af 5 dør af hjertesygdom. Derfor kalder hjertet på din støtte, så flere kan overleve. Din støtte sikrer midler til hjerteforskning og nye behandlingsformer.