Der findes en række hjælpemidler til at genoptage den seksuelle spænding. Brug kreativiteten i valg af hjælpemiddel og sørg for, at det sker i en tryg og afslappet atmosfære.

Fjer
En ganske almindelig fjer kan sætte fantasien og lysten i gang hos mange. Brug fjeren som en stimulende del af det seksuelle ritual.

Frottéhandske
En handske i frotté eller andet blødt materiale kan afprøves på sig selv og hinanden. Brug den forskellige steder på kroppen til at stimulere hinanden.

Erotisk litteratur
Erotik er det helt store hit indenfor litteraturen i øjeblikket.
Der findes både ældre og nyere litteratur indenfor genren, som du kan gå på
opdagelse i. I 2012 udkom fx bestselleren Fifty Shades – “Fanget” på dansk. Solgt i mange millioner eksemplarer over hele verden.

Vakuumpumpe
Kan anbefales til hjertekarpatienter, som dagligt tager nitroglycerin.
Pumpen virker ved, at den skaber et undertryk, som pumper penis op ved at blodet strømmer til. Når penis er stiv, sættes en lille ring om roden, så rejsning kan holdes.

Stikpiller til urinrøret (MUSE)
Kan anbefales til hjertekarpatienter, som dagligt tager nitroglycerin. Et tyndt rør føres ind i urinrøret og virker som en stivelse, der efter 10 minutter giver det erektion, og gør det muligt at gennemføre samleje.

Massageapparat
Du kan prøve dig frem med massageapparater, som fortrinsvis stimulerer ømme muskler og led, men som kan anvendes som en vibrator til at stimulere kønsorganer med.

Fugtighedscremer
Der findes forskellige fugtighedscremer til skeden fx Replens og Rapadine, som kan købes uden recept på apoteket. Cremerne fungerer som en kur mod tørhed i skeden hos kvinder og kan afhjælpe smerter ved samleje.