GIV LIV

Arvelighed

  • Behandling ved arvelighed

    Ændringer i menneskets gener kan ikke repareres. Et anlæg for hjertekarsygdom kan altså ikke fjernes eller helbredes, men man kan tage højde for den øgede sygdomsrisiko i den måde, man lever på. For nogle af sygdommene kan en tidlig diagnosticering og eventuel behandling måske reducere og i nogle tilfælde forhindre sygdomsudviklingen. Behandlingen afhænger af, hvilken… Læs mere »

  • Hvad er arvelighed

    Nogle hjertekarsygdomme kan være arvelige. At en sygdom er arvelig vil sige, at den er knyttet til en ændring i generne (arvemassen). Mere end 524.000 danskere lever med en hjerte-kar-sygdom og hjerte-kar-sygdom er en af de hyppigste dødsårsager i Danmark. Mange familier vil derfor opleve at én i familien fejler noget med hjertet. Når det… Læs mere »

  • Undersøgelse for arvelighed

    Arveanlæg for hjertekarsygdom arver man fra en af sine forældre. Derfor vil både forældre, søskende og børn som regel få tilbudt en undersøgelse Er der arvelig (eller formodet arvelig) hjertekarsygdom i familien, anbefales det at undersøge, om et eller flere af de andre familiemedlemmer har arvet anlæg for at blive syg. Nogle hospitaler med hjerteafdelinger tilbyder undersøgelser til nære… Læs mere »