1 ud af 5
dør af en hjertesygdom

Men vi ved aldrig, hvem der bliver ramt.

Hjertet kalder

Din støtte til forskning sikrer, at flere overlever. Forskning giver ny viden, ny behandling og nyt håb for alle, der bliver ramt af alvorlig hjertesygdom.
Se, hvad din støtte går til.

Hjertesygdom er mere udbredt, end du tror

Hvert 8. minut bliver en dansker ramt af hjerte-kar-sygdom. Medfødte hjertefejl, pludselige hjertestop og andre ubarmhjertige livsændringer vender op og ned på tilværelsen for rigtig mange mennesker i Danmark. Og hver eneste dag bliver flere af os en del af statistikken.

Flere liv skal reddes
1 ud af 5 er ikke bare tal. Bag hver tom stol er der et menneske. En bror eller søster, en kollega eller ven. Nogens mor, nogens far – og nogens børn. En af dem, der blev reddet, er Freja. Hun er født med en sjælden hjertefejl og fik en hård start på livet. Heldigvis reddede lægerne hendes liv. "En lille mirakelbaby", kaldte de hende. Men der bør ikke være brug for mirakler. Derfor kalder hjertet på mere forskning.

Mødet med hjertesygdom

Hør 7 kendte danskere fortælle om deres møde med den alvorlige sygdom.

Brian Mikkelsen: Jeg blev indlagt på intensiv
"Jeg var indlagt dødssyg i to måneder og tænkte hver eneste aften på, at jeg ville hjem til mine børn."
Maria Lucia: Jeg har mistet min far til en blodprop
"Hjertet er i os alle sammen. Det skal vi styrke og passe på. Det giver mig håb, at der forskes i vores hjerter."
Christian Stadil: Hjertesygdom påvirker hele familien
"Min far har gennemgået et længere hjerteforløb. Vi kom heldigvis ud på den anden side, men det er desværre ikke alle, der gør det."
Baby
Din støtte til hjerteforskning redder liv
Se eksempler på, hvad vi har opnået takket være din og andres støtte.
Se, hvad du er med til at støtte
Michael Laudrup: Vi kender alle nogen, der er ramt
"Der er alt for mange, der bliver ramt af hjertesygdom. Det er vigtigt, at vi hele tiden får ny viden, så vi kan komme videre fra det sted, vi er nu."
Sarah Mahfoud: Som sygeplejerske møder jeg mange hjertesyge, der er bange
"Det er vigtigt, at vi kan komme hjertesygdom på forkant gennem forskningen."
Johannes Nymark: Min mors hjertesygdom har fyldt hele mit liv
"Min mor blev indlagt den dag, jeg blev student. Det overtog hele dagen, og det er noget, der har sat sig dybt i mig."
Rikke Sevecke: Fra den ene dag til den anden kan ens liv ændre sig
"Jeg blev nødt til at indstille min professionelle fodboldkarriere, fordi jeg fik konstateret en hjertesygdom."
Landingpage - 450x450 4
Ved du, hvad der er godt for dit hjerte?
Er kaffe sundt for hjertet, kan fiskeoliekapsler forebygge hjertesygdom og påvirker lakrids din risiko for hjertesygdom? Test dig selv og bliv klogere på, hvordan du passer på dit hjerte.
Start quiz

Oftest stillede spørgsmål og svar

Hjerteforeningen bekæmper hjertesygdom, men hvordan foregår det? Få svar her.

Er hjertesygdom en folkesygdom?

Ja, hjertesygdom kan ramme os alle. Omkring 670.000 danskere lever med hjerte-kar-sygdom, som er den næsthyppigste dødsårsag i Danmark. Både børn, unge, voksne og ældre kan blive ramt af alvorlig hjertesygdom, og derfor er der brug for, at vi fortsat kæmper for at forske i og forebygge hjertesygdom i Danmark.  

 

Hvorfor skal jeg støtte?

Når du støtter Hjerteforeningen, støtter du kampen mod hjertesygdom i Danmark. I Hjerteforeningen kæmper vi for mere forskning på hjerteområdet. Din støtte bliver givet videre til forskerne, så de kan udføre deres arbejde med at skaffe ny viden. Hjerteforeningen arbejder også med forebyggelse af hjerte-kar-sygdomme samt støtte og rådgivning til hjertesyge danskere og deres familier i hele landet. På samme måde kæmper vi for dine rettigheder ved at have en tæt og god dialog med politikerne. Vi kæmper for at sætte hjertet på dagsordenen. Vi kæmper for dig og dit hjerte. 

Hvordan kan jeg støtte?

Du kan støtte kampen mod hjertesygdom ved at donere et valgfrit beløb her på siden. Der findes også andre støttemuligheder, som du kan få et overblik over ved at klikke her. Du kan fx blive medlem, hvor du får en række medlemsfordele samt vores medlemsblad Hjerteliv tre gange årligt. Du kan også støtte ved at donere din arv eller spille med i Hjerteforeningens lotteri. 

Gør min støtte en forskel?

Ja, i den grad. Siden 1962, hvor Hjerteforeningen blev grundlagt, har vi sammen med trofast støtte fra danskerne medvirket til en halvering af dødeligheden på hjerteområdet. Det har kun kunnet lade sig gøre gennem forskning i bl.a. nye behandlingsmetoder, fordi danskerne har støttet hjertesagen. 

Hvad kan jeg gøre for at forebygge hjertesygdom?

80 procent af alle tilfælde af hjerte-kar-sygdom kan forebygges. Rygning, fysisk inaktivitet, stress, alkohol og usund kost er nogle af de risikofaktorer, der kan være medvirkende til en hjerte-kar-sygdom. 

Hvordan kan jeg bruge Hjerteforeningen, hvis jeg er hjertepatient?


Hjerteforeningen har flere tilbud til dig, der er hjertepatient. Du kan få rådgivning af vores eksperter via telefonen og mail. Du kan hos vores patientstøtte få mulighed for at tale med en, der selv har hjertesygdom tæt inde på livet. Og du kan blive en del af et frivilligt fællesskab i en lokalforening tæt på, hvor du bor.
Derudover kan du modtage sunde opskrifter, dyrke hjertevenlig motion og finde en masse gode råd om livet med en hjertesygdom på vores website. Og som medlem får du Hjerteliv i din postkasse tre gange om året, hvor du kan læse om andre, der lever med hjertesygdom og få gode råd til hverdagen med hjertesygdom.

Hjertet kalder

Der er brug for din hjælp i kampen mod hjertesygdom. Din støtte sikrer, at flere overlever den alvorlige sygdom.

Støt i dag og red liv

Untitled(Påkrævet)
Har du noget på hjerte?

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte os på mail eller telefon alle hverdage.

Tlf. 70 25 00 00

Vi sidder klar mandag-fredag kl. 9-15 (fre. til kl. 14)

[email protected]

Vi svarer hurtigst muligt.

Øje