Ingredienser

  • 300 g frossen helbladet spinat
  • 2 dl vand
  • 1 dl yoghurt naturel 1½ %
  • 25 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. flydende honning
  • 50 g solsikkekerner
  • 100 g grovvalsede havregryn
  • ca. 350 g hvid fuldkornshvedemel

Tilberedning

10 stk.

Spinatboller: Kom spinaten i en gryde og tø op ved svag varme. Vrid spinaten fri for vand, og hak den groft.

Hæld vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og spinat.

Kom solsikkekerner og havregryn i væsken og ælt hvid fuldkornshvede i lidt ad gangen. Ælt dejen længe, til den er sammenhængende, men også lidt klistret.

Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Dyp en stor ske i koldt vand, og brug den til at forme dejen til boller.

Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir – de må gerne være lidt rustikke –  og lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.

Tænd ovnen på 225 grader.

Bag bollerne i 15-18 minutter, til de er gyldne, og afkøl på en bagerist.

 

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Pr. stk.: 900 kJ (200 kcal). Kulhydrat 37 g. Fedt 5 g, heraf mættet fedt 1 g. Fuldkorn 45 g

UH2317