Ingredienser
- 300 g frossen helbladet spinat
- 2 dl vand
- 1 dl yoghurt naturel 1½ %
- 25 g gær
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. flydende honning
- 50 g solsikkekerner
- 100 g grovvalsede havregryn
- ca. 350 g hvid fuldkornshvedemel
Tilberedning
10 stk.
Spinatboller: Kom spinaten i en gryde og tø op ved svag varme. Vrid spinaten fri for vand, og hak den groft.
Hæld vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og spinat.
Kom solsikkekerner og havregryn i væsken og ælt hvid fuldkornshvede i lidt ad gangen. Ælt dejen længe, til den er sammenhængende, men også lidt klistret.
Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Dyp en stor ske i koldt vand, og brug den til at forme dejen til boller.
Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir – de må gerne være lidt rustikke – og lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 225 grader.
Bag bollerne i 15-18 minutter, til de er gyldne, og afkøl på en bagerist.
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
Pr. stk.: 900 kJ (200 kcal). Kulhydrat 37 g. Fedt 5 g, heraf mættet fedt 1 g. Fuldkorn 45 g
UH2317