Ingredienser

  • 1 mørk hvidtøl (33 cl)
  • 50 g gær
  • 100 g knækkede rugkerner
  • 50 g hørfrø
  • 50 g solsikkefrø
  • 50 g chiafrø
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 1 tsk. flagesalt
  • 50 g mørk chokolade
  • ca. 275 g hvid fuldkornshvedemel

Tilberedning

12 stk.

Hæld øl i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt rugkerner, frø, kakao og salt og rør godt sammen. Hak chokoladen og vend i dejen sammen med hvid fuldkornshvede. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen godt sammen. Det gøres bedst med en røremaskine. Dejen skal være lidt klistret. Sæt dejen tildækket til hævning ved stuetemperatur ca. 1 time.

Form dejen til 12 boller med to skeer, og fordel bollerne på to bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket ca. 30 minutter.

Bag bollerne i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter.

 

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Pr. stk.: 900 kJ (220 kcal). Kulhydrag 34 g. Fedt 7 g, heraf mættet fedt 2 g

Ude og Hjemme, uge 46, 2016
Ude og Hjemme