Ingredienser

  • 100 g havregryn
  • 6 æg
  • ½ dl letmælk
  • 3 bananer
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 æbler
  • 200 g brombær
  • 1 dl skyr naturel
  • 4 skiver fuldkornsrugbrød, 200 g

Tilberedning

Blend havregrynene til en mel. Pisk æg med mælk og vend med havregrynsmel. Skær bananerne i skiver.

Varm olien på en slip let-pande – eller 4 mindre pander – og hæld æggemassen på. Fordel bananskiverne ovenpå, og steg pandekagen ved svag varme, til den er fast. Pas på, den ikke brænder på i bunden.

Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både.

Fordel æbler, brombær og skyr på toppen af pandekagen inden servering.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 175 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2100 kJ (490 kcal). Kulhydrat 68 g. Fedt 17 g, heraf mættet fedt 4 g

Ude og Hjemme, uge 40, 2017
Ude og Hjemme